Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lärande lek om Falkenbergs historia

Legenden om Ätrajungfrun, historien bakom hur Falkenberg fick sitt namn och när Halland blev svenskt. Det är några scener som eleverna på Hjortsbergs- skolan får vara med och gestalta när det är temavecka på skolan. - Att lära sig på ett lekfullt sätt går hem hos barnen, säger Peter Nilsson, lärare på Hjortsbergsskolan.
FALKENBERG. I går förmiddag syntes danskar, norrmän och svenskar göra upp vid den gamla borgen Falkenberg, som sedan gav namn åt vår stad. Detta sker när Hjortsbergsskolan har temavecka för sina elever. Med hjälp av Kulturskolan har man tagit fram ett spännande program där dans, musik och konst blandas med vanlig teori när eleverna ska lära sig Falkenbergs historia.
- Vi fick erbjudande om det här i våras och det känns som ett spännande sätt att angripa samma gamla ämnen men på nya sätt, säger Peter Nilsson, lärare på Hjortsbergsskolan.
På slänten vid Tullbron får barnen vara med och skapa ett skådespel av en mängd viktiga händelser i Falkenbergs historia. Inlevelsen är stor bland eleverna som leds i rörelserna av Kulturskolans Carola Åkerlind.
- Att kunna vara utomhus på ett så här vackert ställe och kombinera lärande med rörelse för kroppen och musik för sinnet är bra för barnen, och de tycker det är roligt, säger Carola Åkerlind.
Förutom detta inslag har eleverna fått tillverka laxar i lera, sjunga och måla. På fredag sammanfattas veckan och då samlas grupperna som varit blandade av treor, fyror och femmor. Tillsammans ska man då titta på vad man lärt sig om sin stad.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här