Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Längtan hem till Falkenberg blev för stor

Falkenbergskillen Kim har jobbat både i storstad och utomlands. Men nu är han sedan ett par år hemma – i Falkenberg. – Det är kul med äventyr utanför stan, men till slut vill man bara komma hem, säger Kim.

Han utbildade sig till personlig tränare den långa vägen. En treårig utbildning på Halmstad Högskola med inriktning biomedicin och fysisk träning har gjort honom utbildad i hela spektrat inom träning. Många av hans kollegor har gått mycket kortare utbildningar men har ändå samma titel.

– Jag tror att många av kunderna idag efterfrågar mer utbildning. Jag har såklart mycket mer kunskap än de som har köpt en utbildning för några tiotusen kronor och sedan avslutat den inom några veckor.”, säger Kim och fortsätter:

– De kan hjälpa till med det vanligaste med uppstart av träning och sådant men kommer det någon med mer problem har de inte samma bas att stå på, säger Kim.
 

Högskola självklart val
Han började studera direkt efter gymnasiet och valde biomedicin-programmet i Halmstad delvis för att övervinna sig själv. Kim beskriver sin bakgrund som något brokig, idrottsmässigt.
– Jag hade lite motgångar kroppsligt och funderade alltid på varför andra barn och ungdomar hoppade högre och jag inte kunde hoppa upp och smasha som de kunde, till exempel, säger han och berättar att han tyckte mycket om att spela volleyboll i uppväxten.
Efter utbildningen flyttade Kim till Göteborg för att jobba men flyttade sedan vidare till Stavanger i Norge. Han ville leva lite under tiden, berättar han.
– Man hade ju hört att de tjänade bra i Norge och hade mycket pengar att lägga på träning, så jag ville gärna hoppa på ett sådant äventyr.
 

Längtade hem
Men, efter några år var det annat som lockade. Familjen och vännerna blev viktigare och “hemma” lockade alltmer. Kompisgänget som hade splittrats efter gymnasiet började så sakteliga återfå sin gamla form, när fler och fler av de gamla vännerna flyttade hem.

Nu har Kim jobbat på Nordic Wellness i Falkenberg i 1,5 år och han trivs jättebra. Många av kunderna är personer som vill göra en livsstilsförändring, de som fallit in i dåliga vanor och behöver hjälp att bryta dem. En hel del gravida som inte kommit tillbaka till sin ursprungliga form efter förlossningen kommer också förbi.

– Redan i det första kallpratet försöker jag ta reda på saker som hjälper mig att sätta ihop ett program. Jag får veta en hel del genom att fråga vad de jobbar med och vad de gör efter jobbet och sådana saker. Redan där vet jag en hel del om personen som hjälper mig när vi lägger upp ett program, säger.

– Sedan är det jättekul att se deras resultat på vägen.

Men de roligaste, eller i alla fall mest inspirerande kunderna, är de som vill ha hjälp att ta sin träning till nästa nivå. Även om de kunderna inte är lika många, enligt Kim.

– Jag hade en kille som var med i de Thailändska landslaget i Innebandy, det är såklart kul och inspirerande när jag får bilder och meddelande av honom att det går bra för honom och laget.

Texten har tidigare varit publicerad i Falkenbergsposten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här