Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läckan troligtvis identifierad

Vivab uppger att vattenläckan troligtvis är identifierad väster om Falkagård.

Vattenläckan i Falkenberg är troligtvis identifierad. Enligt Andreas Eriksson, kommunikationschef i Vivab, hittades läckan väster om Falkagård på mossen vid återvinningsanläggningen Sandladan i närheten av Fynda.

– Vi har troligtvis hittat läckan efter systematiskt sökarbete. Än så länge är det dock för tidigt att konstatera att den identifierade läckan är den vi letat efter, säger han och fortsätter:

– Men den läckan vi hittat nu är en läcka med stora volymer, så det är troligtvis den.

Mossen där läckan hittats brukar normalt sett vara torrlagd den här tiden på året, men är nu förvandlad till en mindre insjö.

Som direkt följd av vattenläckan införs nu bevattningsförbud i stora delar av Falkenbergs kommun med undantag för Ätran, Ljungby, Ullared, Fegen, Älvsered, Gällared, Fridhemsberg, Fagared, Källsjö, Okome och Köinge.

Bevattningsförbudet innebär att man inte får använda kommunalt vatten till bevattning av gräsmattor och annan växtlighet med vattenslag eller vattenspridare. Man får heller inte fylla upp pooler eller använda högtryckstvätt.

– Vi uppmanar alla att följa bevattningsförbudet så vi får möjlighet att fylla på vattenreservoaren så att vi kan laga läckan.

Än så länge finns inga bekräftade uppgifter om hur mycket vatten som runnit ut, utan just nu ligger allt fokus på att åtgärda läckan.

– Det är svårt att säga hur mycket vatten som har runnit ut, dels är det lite diken och dels är det några översvämningsbrunnar. Just nu har vi inte lagt fokus på att kolla exakt mängder.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här