Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Kvinna död efter olycka på gamla E6

Avled efter att ha blivit påkörd av en bil på gamla E6:an i Falkenberg. "Var mörkt och blött på vägbanan och det är svårt att se".

Den svåra trafikolyckan inträffade på söndagseftermiddagen i höjd med Felix Lundgrens plantskola på Fajans. Där är det en lång raksträcka. 

Larmet kom till SOS Alarm klockan 16.14. När räddningstjänsten kom till olycksplatsen visade den påkörde inga livstecken. 

Personen transporterades vidare till sjukhuset med livshotande skador. Men kvinnans liv gick inte att rädda. Kvinnan uppges ha varit i 80-årsåldern.

I bilen, som kom söderifrån, färdades två medelålders män. 

Torbjörn Svensson, styrkeledare på Räddningstjänsten Väst, var först på olycksplatsen och möttes av en bil som stod med varningsblinkers påslagna utmed väggrenen.

En person satt kvar i bilen, i grässlänten låg en svårt skadad person, och bredvid stod det en man. 

– Det var mörkt och blöt på vägbanan och det är svårt att se. Helt plötsligt får männen i bilen syn på en person som går mitt på deras vägbana. Föraren gjorde allt vad han kunde för att väja, men misslyckades och körde på personen, berättar Torbjörn Svensson. 

Han uppskattar att bilen kört 30-40 meter innan den lyckades stanna.

– Det måste vara hemskt för dem som satt i bilen och som körde på personen. Helt plötsligt står det en mörkklädd person mitt i vägen utan reflexer. Det går inte att göra så mycket. 

– De var svårt chockade och föraren satt kvar i bilen. De mådde inte bra efter omständigheterna.  

Räddningsarbetet var klart efter cirka tio minuter. Men sammanlagt tog det drygt en timma innan vägen kunde öppnas för trafik igen. 

På vissa ställen utmed gamla E6:an, som ligger nära stora bostadsområden som Fajans och Tröingeberg, är det stråk där människor tar sig över vägen både med cykel och till fots. 

– Jag vet inte om det är någonting sådant, eller om personen har gått på vägen, säger Åsa Eriksson, informatör på räddningstjänsten Väst.