Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna blev av med lyktorna på bilen – två personer gripna

På söndagskvällen larmade en kvinna polisen efter att hon fått fönsterrutan på sin bil krossad och blivit av med bildelar. Två personer är frihetsberövade misstänkta för stöld.

Det var vid klockan 21.30 på söndagskvällen som en kvinna larmade polisen från en parkering i närheten av Falkenberg Strandbad. Hon berättade att inbrottslarmet på bilen hade startat.

– Hon gick ut till sin bil och upptäckte då att någon hade krossat en ruta på bilen och även tagit framlyktorna på hennes bil, säger Per-Alexander Treptow, polisens stationsbefäl i Varberg.

En dryg timme senare, vid klockan 22.23, stoppade polispatrullen en bil på Ormvråksvägen på Falkagård.

– I den bilen låg det framlyktor och patrullen misstänkte att dessa tillhörde kvinnan som ringde in tidigare under kvällen, säger Per-Alexander Treptow.

Det är i skrivandets stund oklart varför polisen stoppade just den bilen för en kontroll. I bilen satt det en man och en kvinna, båda i 20-årsåldern, som greps misstänkta för stöld alternativt häleri. Under måndagsmorgonen blev de anhållna efter förhör.

Den senaste tiden har en rad Volvobilar i Falkenberg utsatts för stöld, och även den bil som utsattes under söndagskvällen var av märket Volvo. Om stölderna har ett samband är i nuläget oklart.

LÄS MER: Fler Volvoägare utsatta för stöld i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här