De olika reglerna för elfrodon är under utredning av Transportstyrelsen. Men fordon som fatbikes (bilden) klassas inte som cykel om de går över 20km/h eller har en motor på över 250 watt. Därför åtalas nu en kvinna från Falkenberg efter att ha kört sin fatbike på en cykelbana.
De olika reglerna för elfrodon är under utredning av Transportstyrelsen. Men fordon som fatbikes (bilden) klassas inte som cykel om de går över 20km/h eller har en motor på över 250 watt. Därför åtalas nu en kvinna från Falkenberg efter att ha kört sin fatbike på en cykelbana. Bild: Polisen

Kvinna åtalad för olovlig körning på elscooter

Den 18-åriga kvinnan körde sin fatbike på en cykelbana i Falkenberg och krockade med en stolpe. Nu åtalas kvinnan då fordonet inte får framföras på gång-och cykelbanor.

ANNONS
|

Olyckan på Strandvägen i Falkenberg inträffade i slutet av augusti efter att en kvinna kört in i en stolpe. Hon hade kört en elscooter av typen ”fatbike” och polispatrullen beslagtog fordonet efter olyckan.

LÄS MER:Kvinna på elscooter körde in i stolpe

Som tidningen tidigare rapporterat om råder regler för elfordon som säger att om fordonet kommer upp i över 20 kilometer i timmen eller har en motor på över 250 watt får det inte klassas som en cykel.

”Den får inte framföras på allmän väg eller på cykel- och gångbanor i Sverige. Du får bara köra den på ett inhägnat område”, sa polisinspektör Jonas Franzén till tidningen om just Fatbikes för ett par veckor sedan.

ANNONS

LÄS MER:Det här gäller för ditt elfordon

Fatbiken i detta fall har en motor med styrka på 1000w och har inte registrerats som moped.

Kvinnan åtalas nu för olovlig körning och har i förhör erkänt att det var hon som körde fordonet den aktuella kvällen. Hon förnekar dock brott eftersom hon inte visste att hon inte fick köra fordonet.

ANNONS