Kustbevakningen undersöker utsläpp på Skrea strand

Vid lunchtid på onsdagen fick räddningstjänsten ett larm från en privatperson om att något läckt diesel i vattnet vid Skrea strand.

ANNONS
|

Vid strax efter klockan 12 på onsdagen fick räddningstjänsten ett larm om utsläpp av farligt ämne på Skrea strand i Falkenberg. Enligt inringaren ska det handla om ett diesel som läckt ut i vattnet och låg som ett bälte utanför stranden.

– Jag vet inte mycket mer om händelsen än så. Personen som ringde in ska ha sett utsläppet från land. Vi har kontaktat Kustbevakningen som har skickat dit en båt för att undersöka saken, säger Peter Stened inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Utsläppet upptäcktes av Lasse Larsson när han satt och åt lunch på en restaurang i närheten. Han säger att han gjorde upptäckten var det 300 till 400 meter från stranden men att de drev inåt.

ANNONS

– Det var ett vitt band i vattnet som var ungefär två meter brett och säkert 1 kilometer långt. Det slingrade sig genom vattnet som en drake in mot stranden, säger han.

På Kustbevakningens ledningscentral har de fortfarande inga mer uppgifter om vad det rör sig om för utsläpp eller vart ifrån det kommer.

– Vi är kvar på platsen och försöker reda ut vad som har hänt, säger vakthavande befäl på Kustbevakningens ledningscentral.

ANNONS