Foto: Jonas Arneson
Foto: Jonas Arneson

Kupan fick nattligt besök

Vid tre-tiden natten till måndag fick polis och väktare larm om ett inbrott på Röda Korsets butik Kupan i Falkenberg. Enligt butikspersonalen rör det sig snarare om vandalisering än om inbrott.

ANNONS
|

Väktare larmades till Kupan i Östra Gärdet efter att två rörelsedetektorer hade gått av inne i butikslokalen. Detektorer både inne i affären och vid fönstret gick i gång.

Väl på plats kunde väktare konstatera att ett försök att bryta sig in hade gjorts. Med hjälp av ett cementblock som brukar användas i trafiken hade ett fönster på baksidan krossats. Ingen person var kvar på platsen och polis tillkallades. Polis gjorde en teknisk undersökning och samlade in spår efter en gärningsman, men ingen är i nuläget gripen för inbrottet. Men nu när personalen har inventerat butiken och lokalerna, känner de sig säkra på att ingenting har stulits eller vandaliserats inomhus.

ANNONS

– De har slagit sönder ett fönster på baksidan av huset, men något mer än det kan vi inte notera, säger en från personalen på Kupan som vill vara anonym.

– Vi har ingenting här inne som ser ut att ha blivit stulet, säger Kupans personal. De som hade sönder rutan verkar ha blivit rädda av att larmet gick igång och lämnade väl platsen då. Jag funderar på om det bara är några ungdomar. Jag är väldigt glad att de inte kom in och stal något.

Glasmästare har redan bytt glas till baksidan av butiken, och någon gärningsman har än så länge inte kunnat spåras. Röda Korsets butik Kupan har öppet som vanligt under dagen.

ANNONS