Pelle Ahlström är krögare på Hermans i Falkenberg.
Pelle Ahlström är krögare på Hermans i Falkenberg. Bild: Ola Folkesson

Krögare om spritstoppet: ”Det är under all kritik”

Spritstoppet på krogen efter klockan 20.00 förlängs fram till den 24 januari. Beskedet kom bara ett dygn före det skulle sluta gälla.
– Jag tycker det är under all kritik, säger Pelle Ahlström, krögare på Hermans i Falkenberg.

ANNONS
|

Under rådande pandemin kan han förstå att regeringen stänger ner nattklubbarna. Däremot tycker han att det går att diskutera hur länge restaurangerna ska få servera alkohol.

– Att sätta stoppet till 20.00 är bara ett politiskt spel och har inget med smittspridningen att göra. Det förstör bara för vår bransch, säger Pelle Ahlström, som betonar betydelsen av att kunna få servera alkohol fram till klockan 22.00 åtminstone.

– Det skulle betyda oerhört mycket får då kan vi bedriva en vettig verksamhet med en helhet som innehåller både mat och dryck. Om gästerna måste lämna restaurangen redan klockan 20.00 väljer många att samla ett större gäng hemma istället.

ANNONS

December blev ingen räddningsplanka med julbord under ordnade former och i mindre sällskap.

– Det är verkligen ett stentufft läge för oss. 95 procent avbokningar ramlade in i december.

Hermans har valt att hålla öppet tre timmar på kvällarna.

– Men det är knappt så att det rullar. Jag tar mycket arbetspass själv och min fru får gå in och hjälpa till. Vi får hitta lösningar hela tiden för att klara av det.

– För oss är det viktigt att hålla öppet alla dagar i veckan, även om det inte är under så många timmar. Mina anställda är korttidspermitterade.

Han välkomnar besluten om fri markhyra för uteserveringarna och pengar tillbaka för alkoholtillståndsavgiften.

– Det blir välkomna pengar in på kontot. Vi får pengar över till att göra våra uteserveringar mer trivsamma, vilket även är en vinst för staden. Smått som stort är positivt i dessa tider och våra lokala politiker har lyssnat på oss.

Kan du se ljuset i tunneln och att det möjligen blir bättre tider till våren och sommaren?

– Jag tänker att nu ligger jag still i båten och håller stenkoll på mina kostnader. Snart är det april och maj, vårsolen kommer fram och med hjälp av vaccin och annat så ser jag lite ljus långt där borta, säger Pelle Ahlström.

ANNONS

LÄS MER:Nytt förslag på insatser till krögarna under pandemin

ANNONS