Tomter med havsutsikt på Blåmusslevägen till salu via den kommunala tomtkön.
Tomter med havsutsikt på Blåmusslevägen till salu via den kommunala tomtkön. Bild: Håkan Johansson

Kommunens direktörstomt vid havet mer svårsåld än väntat

Intresset för Falkenbergs kommuns lyxtomter vid havet visade sig vara svalare än väntat. Endast en av de två omdiskuterade tomterna har fått ny ägare.

ANNONS
|

I fjol tog politikerna i Falkenberg beslutet att de två så kallade direktörstomterna på Blåmusslevägen i Stafsinge skulle säljas via den kommunala tomtkön. Under åren har ett stort antal tomter sålts som smör i skolsken via kommunen i området. När beskedet kom att även dessa skulle upp för försäljning var förväntningarna på söktrycket höga.

LÄS MER:Stort intresse för kommunens tomter

– En av dem har visat sig vara lite mer svårsåld än vi kanske trodde från början. Det skulle dock förvåna mig om vi stod här utan köpare när vi jobbat oss ner för listan av intressenter, säger Elisabeth Nilsen Wigren, markförvaltare i Falkenbergs kommun.

ANNONS

Av de två tomterna är det bara en som är såld. Tomterna skiljer sig från varandra i både läge och prisklass. Den dyrare tomten är något större och ligger mot lugna lokalgatan lite närmare havet. Den andra ligger mot den något mer trafikerade Sanddynevägen. Detta tror Elisabeth Nilsen Wigren kan bidra till det svala mottagandet.

Av de nära 15 personer som satt upp sig på kö för tomterna har i princip alla valt den dyrare tomten som sitt förstahandsval. Den tomten såldes nästan direkt.

Vem är köparen?

– Köparen är en Falkenbergsbo som vill vara lite privat. Hon hade stått i kön länge just för att hon hoppades på att dessa tomter skulle komma ut till försäljning och var den första som blev tillfrågad.

Den osålda tomten har i dag ratats av två spekulanter.

Finns det någon oro för att inte få den såld?

– Nej, vi är inte oroliga. Det handlar bara om hur lång tid det kan ta. I alla fall en spekulant har satt denna tomten som sitt förstahandsval men vi går efter antal dagar i kön, säger Elisabeth Nilsen Wigren.

LÄS MER:"Lyxtomter” vid havet ska säljas via kommunala tomtkön

LÄS MER:Miljontomter vid havet till salu

ANNONS