Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kommunen säljer mark för två miljoner

Falkenbergs kommun har gjort klart med en ny markaffär. Den här gången säljs mark utmed Vinbergsvägen till Flexbuss AB.

Kommunstyrelsen arbetsutskott, ksau, beslutade under tisdagen att sälja av mark till företaget Flexbuss AB. En affär som inbringar nya miljoner till kommunens kassa.

– Vi får 1,9 miljoner kronor för det. Det roligaste är att sälja mark till företag som bidrar till Falkenbergs näringsliv. Vi vill ha in fler olika näringar i olika storlekar som kan bidra till utveckling, säger Georgia Ferris (KD) ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden.

Det handlar om en del av fastigheten Tröinge 6:75, cirka 9 500 kvadratmeter, som ligger utmed Vinbergsvägen mellan Blackebergsvägen och Lillegårdsvägen.

– Vad jag vet så kom de med en förfrågan och vi har mark till salu i det området, säger Georgia Ferris.

Flexbuss AB arbetar främst med upphandlad samhällsbetald trafik som skoltrafik, färdtjänst och linjetrafik åt kommuner och regioner. Företaget har fått i uppdrag att köra skolskjuts och regionbussar i Falkenberg och Halmstad de kommande tio åren.

På den uppköpta marken ska Flexbuss bygga en hall på cirka 500 kvadratmeter innehållandes tvätthall, omklädningsrum, toaletter och kontor. Övrig mark ska användas för uppställning/parkering av bussar.

Hur många arbetstillfällen etableringen genererar är i nuläget oklart.

– Det kan jag inte svara på, säger Georgia Ferris.

Det är tredje stora markaffären för Falkenbergs kommun den senaste tiden. För några veckor sedan såldes 5,4 hektar mark i närheten av Byggmax där ett stort e-handelslager ska byggas. En affär som ger elva miljoner till kommunen.

Tidigare i våras köpte Biltema 90 000 kvadratmeter för lager vid Falkenbergsmotet. Även den affären inbringade elva miljoner kronor.

– Det är kapital till våra investeringar som vi behöver göra, bland annat skolor och äldreboenden, säger Georgia Ferris.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här