Kommunen plockar in ny tillfällig skolchef

Ska skapa stabilitet efter Frostlund-affären.

ANNONS
|

Falkenbergs kommun har tillsatt en ny tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Det handlar om Svante Tolf som ska styra organisationen fram till att kommunen hittat en ny skolchef.

– Det har varit viktigt för oss att hitta en person som kan skapa stabilitet i organisationen. Vi känner att Svante är den personen under en övergångsperiod, säger kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson i ett utskick.

Svante Tolf, 62 år, har jobbat som lärare och rektor, bland annat som biträdande rektor på Tångaskolan. Han har även varit skolchef i Göteborgs kommun, förvaltningschef för barn- och utbildning i Orust kommun, i Hallsbergs kommun och i Sundbybergs stad.

ANNONS

– Vår organisation behöver nu en erfaren och stabil ledare. Vi vet att beskedet om tidigare skolchef har skapat oro i verksamheten. Vi jobbar i nära dialog med facken för att möta den oron, säger Kerstin Angel, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i samma utskick.

HN har i flera artiklar rapporterat om Jörgen Frostlund som fick sparken av Falkenbergs kommun den 1 september. I överenskommelsen fick Frostlund 30 månadslöner, en kostnad på cirka 2,7 miljoner kronor för kommunen. Efteråt har ingen kommenterat varför Frostlund fick lämna sin tjänst.

Svante Tolf började sin tjänst redan under tisdagen.

ANNONS