Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kommunchef Lars Fröding. Bild: Ola Folkesson
Kommunchef Lars Fröding. Bild: Ola Folkesson

Kommunen och kyrkan har beredskap

Kommunen och kyrkan har beredskap för att ta emot personer som känner oro i samband med den försvunne pojken. Man bidrar på olika sätt i sökandet efter 12-åringen.

Kommunchefen Lars Fröding har märkt ett stort engagemang bland sin personal.

– Flera enskilda medarbetare har också önskat delta i eftersökandet istället för att genomföra sina ordinarie arbetsuppgifter och det har vi medgett så länge det inte riskerat ordinarie verksamhet, meddelar kommunchefen.

Barn- och utbildningsförvaltningen har särskilt fokus på att stötta barn och elever:

Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.Ny skolchef . Bild: Ola Folkesson
Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.Ny skolchef . Bild: Ola Folkesson

– Vi vet att händelser som denna kan väcka många tankar och funderingar hos barn och elever som går i våra förskolor och skolor. Därför är lärare, pedagoger och övriga medarbetare som möter barnen och eleverna extra uppmärksamma på elever som känner oro. Vår barn- och elevhälsa har också ökad beredskap för att fånga upp tankar och frågor som kan väckas. Vi kommer att göra vårt bästa för att möta de barn och elever som behöver stöd, säger förvaltningschef Stigert Pettersson.

Även inom socialförvaltningens hemtjänst har man en ökad uppmärksamhet.

– Vår verksamhet sträcker sig över stora delar av kommunen och vi uppmanar nu alla som arbetar inom hemtjänst, eller på annat sätt är ute i tjänsten, att vara extra uppmärksamma när de är ute på vägarna, förklarar Johan Klingborg, chef för socialförvaltningen.

Kyrkode Staffan Orrdal.. Bild: Håkan Bergström/Arkiv
Kyrkode Staffan Orrdal.. Bild: Håkan Bergström/Arkiv

Vinberg-Ljungby församling har upplåtit församlingslokaler åt polis och militär i letandet efter den försvunne 12-årige pojken. Det är också därifrån sökinsatsen leds.

– Vi har ett jätteengagemang från våra medlemmar i sökandet. Men det är jnte vi som arrangerar det utan det får polis, militär och Missing people sköta. Vi fokuserar på det som vi är bra på. En sådan här händelse sätter igång processer som inte är direkt knutna till händelsen. Vi har återkommande kontakter med människor som ringer och vill prata, berättar kyrkoherde Staffan Orrdal.

– Det är två saker vi gör för närvarande. Dels håller vi öppet i Falkenbergs kyrka med extra beredskap om det någon som vill komma dit och prata. Sedan har vi en kontakt med familjen som är drabbad och ber för dom.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här