– Hör av er om era problem till följd av coronaviruset, uppmanar Georgia Ferris kommunens föreningar.
– Hör av er om era problem till följd av coronaviruset, uppmanar Georgia Ferris kommunens föreningar. Bild: Ola Folkesson

Kommunen ger stöd till föreningar

Många föreningar har det svårt i corona-tider. Kommunen gör nu riktade stödinsatser och uppmanar dem att ta kontakt och redogöra för sina problem.

ANNONS

- Våra föreningar är en grundbult i civilsamhället och jätteviktiga för Falkenberg. Vi vet att många har det tufft och uppmanar därför alla föreningar som behöver stöd att ta kontakt med oss. Det är först när vi jobbar tillsammans som vi kommer hitta rätt former för ett fortsatt starkt föreningsliv i Falkenberg, säger Georgia Ferris (KD) som är ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden.

– Många är helt beroende av intäkter från bingolotto-försäljning eller olika arrangemang. Det är fortfarande osäkert om väldigt många sommararrangemang blir av. Men det finns inte en lösning som passar alla. Det är därför vi vill att de ska ta kontakt med vår föreningsservice som nås via kommunens växel.

ANNONS

Sedan tidigare finns möjligheten att skjuta upp sin hyresinbetalning. Nämnden har nu även beslutat om följande stödinsatser:

• Föreningar som blivit beviljade investeringsbidrag 2019 och 2020 får förlängd tid att slutredovisa sina investeringar med ett år.

• Föreningar som behövt ställa in träningar, matcher och cuper hastigt och därmed avbokat tider i anläggningar behöver inte betala avgift för sen avbokning.

• Möjlighet att använda sig av 2019 års redovisning från sin ansökan av lokalt aktivitetsbidrag vid ansökan i augusti 2020. Förutsatt att man som förening fortsätter att registrera sina sammankomster och deltagare under våren 2020 och söker bidraget senast 25 augusti.

• Studieförbund som är godkända av Folkbildningsrådet kan använda sig av 2019 års verksamhetsvolymer som grund för kommande års bidrag.

ANNONS