Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knarkdömd 42-åring överklagar fängelsedom

42-åringen som åklagaren beskrev som hjärnan bakom cannabisfabriken i Vessigebro har överklagat fängelsedomen i Varbergs tingsrätt.

Mannen, med ett förflutet som indrivare och medlem i mc-klubben Hells Angels, var en av fyra åtalade som fick fängelsestraff på fyra år för grovt narkotikabrott. Tingsrätten bedömde att de hade haft ett övergripande ansvar för narkotikaproduktionen. 

Läs också: Alla åtalade döms till fängelse för knarkodlingen

I överklagandet skriver 42-åringens advokat att hans klient yrkar på att hovrätten ändrar tingsrättens dom och ogillar åtalen. I andra hand yrkar han på strafflindring. 

Under rättegången pekades han ut som den som hyrde lokalerna i industrifastigheten där cannabisodlingen upptäcktes. Utpekandet gjordes av två andra åtalade, två affärskompanjoner från Göteborgstrakten som ägde eller i varje fall disponerade fastigheten. Själva hävdade de att de var ovetande om vad som pågick där. 

42-åringen, som känner de båda andra männen, förnekade att han hade något med cannabisfabriken att göra och menade att han blev utpekad av okynne.

Läs också: Så avslöjades knarkodlingen i Vessige

Tingsrätten ansåg dock att utpekandet var trovärdigt och skrev följande i sin dom: "Åklagarna har ifrågasatt det kloka i att beskylla en man med hans bakgrund som indrivare och medlem i en ökänd mc-klubb för något denne är oskyldig till. Tingsrätten ställer sig samma fråga."

Cannabisfabriken avslöjades i januari i år då polisen slog till mot industrifastigheten i samband med att en 26-årig man kom dit för att vattna odlingen. 

I sin dom slog tingsrätten fast att "den verksamhet som med cannabisodling som bedrivits i Vessigebro haft en närmast industriell uppbyggnad. Den har således om verksamheten skulle fått fotfäste kunnat producera stora mängder narkotika."

Utöver de fyra männen som fick fängelse i fyra år för grovt narkotikabrott dömdes ytterligare tre män för inblandning i narkotikahärvan. En av dem dömdes för samma brott men fick fängelse i 1,5 år. Han hade fått en strängare påföljd om det inte varit så att han nyligen dömdes till sex års fängelse för ett annat narkotikabrott. 

De två andra männen ansågs inte ha varit lika aktiva och fick två respektive ett års fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Hittills har endast 42-åringen lämnat in ett överklagande. De övriga dömda har tid på sig fram till den 10 augusti. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här