Förra våren fick Falkenbergs kommun lägga mycket pengar på klottersanering efter flera fall av ”Joy” på olika ställen i stan. Under helgen som gick har nytt klotter upptäckts. (Bilden är från 2019).
Förra våren fick Falkenbergs kommun lägga mycket pengar på klottersanering efter flera fall av ”Joy” på olika ställen i stan. Under helgen som gick har nytt klotter upptäckts. (Bilden är från 2019). Bild: Karl-Oskar Skeppstedt

Klottraren ”Joy” kan vara tillbaka

Sedan förra helgen har polisen i Falkenberg fått in flera anmälningar om skadegörelse. Fönsterrutor och bord har förstörts och återigen har klotter i form av Joy upptäckts.

ANNONS
|

I tre separata anmälningar sedan förra helgen har Falkenbergs kommun rapporterat i skadegörelse och klotter i anslutning till Vallarna.

Bord och hinder har förstörs på den nya käpphästbanan och vid skateparken, en fönsterruta till Tullbroskolans gamla gymnastiksal har krossats och i Badhusparken har någon sprayat ordet ”Joy” på trätåget.

– Det gäller anmälningar om ren skadegörelse, man har skadat saker bara för att jävlas helt enkelt. Kanske tänker man inte så mycket på det när man gör en sån här grej men det drabbar alltid någon, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Förra våren fick kommunen sanera mängder med klotter runt om i centrum där ordet ”Joy” klottrats. Om det nu är samma gärningsman som är i farten är svårt att veta.

ANNONS

– Men vi får verkligen hoppas att det inte är så, säger Anders Persson.

LÄS MER:Klottervåg sveper fram genom Falkenberg

LÄS MER:Skadegörelsen är en dyr historia för kommunen

ANNONS