Klockan på Skrea strand – en snackis i sociala medier

En gång i tiden var det en fungerande klocka. Nu för tiden går klockan på Skrea strand under kategorin konstverk och sjunger på sista versen. – Den ska plockas ner, säger Janna Skyllberg, enhetschef på kommunens avdelning för park och kust.

ANNONS
|

På sociala medier har den ständigt trasiga klockan på mitten av Skrea strand blivit en snackis. Såhär brukar det låta hos dem som klagar: Vad är det för mening att ha en klocka uppsatt som ändå inte visar rätt tid?

– Klockan har strulat så mycket för oss och vi har lagat den ett antal gånger. Nu tänker vi som så att besökare på stranden håller koll på tiden på annat sätt än att titta på klockan som står där, säger Janna Skyllberg, som beslutat sig för att plocka bort den.

– Om vi hade haft tio klockor på stranden kanske vi hade resonerat annorlunda. Nu står det en där. Jag tror att de flesta klockor som står uppsatta runt om i kommunen kommer att försvinna successivt.

ANNONS

Kommunen hade tänkt plocka ner klockan redan i sommar. Men det har inte blivit gjort av olika anledningar.

– Det har alltid varit någonting som kommit emellan. Men nu ska den bort så fort som möjligt, säger Janna Skyllberg, som börjar bli lite trött på det hela.

– Folk hetsar upp sig för att klockan står där och inte fungerar. En del blir helt hysteriska. Det är ett himla tjat om den på sociala medier. Men ibland känner jag för att låta den stå kvar så att folk har något att prata om.

ANNONS