Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En klassisk entré för de flesta Falkenbergare men snart kan Klitterbadets skylt ha gjort sitt. Om allt går enligt plan ska en ny skylt sättas på plats inom en snar framtid.
En klassisk entré för de flesta Falkenbergare men snart kan Klitterbadets skylt ha gjort sitt. Om allt går enligt plan ska en ny skylt sättas på plats inom en snar framtid.

Klitterbadets ikoniska skylt kan ha gjort sitt

Flera generationer Falkenbergare har genom åren passerat under Klitterbadets klassiska entréskylt. Men med tiden har den blivit mer brun än vit och snart kan den vara ett minne blott.

Undertecknad vågar nog påstå att utöver Tullbron, Skrea Strand och Vallarna så lär Klitterbadet och dess entréskylt vara en av få saker som de flesta Falkenbergare skulle nämna om de ombads tänka på just Falkenberg.

När skylten sattes på plats kan varken nuvarande badchefen Veronika Wintvik eller Klitterbadets tidigare chef Christian Fager svara på.

Oavsett hur länge skylten varit en del av Falkenbergarnas vardag så har den med tiden slitits ut. Mycket av den vita färgen har börjat att försvinna och även om duschar, gym och omklädningsrum renoverats så har inte mycket hänt med de tolv bokstäverna på taket. Men planerna har funnits.

Planer finns för en ny entréskylt

– Det stämmer att i samband med renoveringen 2018 så upphandlades det för att få en ny skylt på plats och vi fick ett antal förslag. Men det slutade med att den blev för dyr att göra och sen dess har vi inte kommit längre, säger Veronika Wintvik.

Med tiden har skylten blivit allt sämre samtidigt som coronapandemin gjort att skyltfrågan nedprioriterats.

– Vi vet om att den är gammal och behöver bytas ut. Men vi har ingen tidsplan eller någon fast summa avsatt för det just nu, säger Veronika Wintvik.

Har ni någon bild av hur ni vill att den nya skylten ska se ut?

– Nej, egentligen inte men det jag känner att vi behöver få till är ju framförallt att belysa den. Så den syns tydligt i mörkret.

Och finns det några planer för den gamla skylten?

– En jättebra fråga men det är svårt att säga just nu. Men vi vet att den engagerar och vi får en del frågor om den.

LÄS MER: Klitterbadet tappade en kvarts miljon under coronasommaren

LÄS MER: Klitterbadet har fått säga nej till besökare

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här