Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Klitterbadet tappade en kvarts miljon under coronasommaren

Antalet gäster som besökte Klitterbadet under sommarlovsveckorna sjönk med 25 procent jämfört med i fjol. Det innebär en kvarts miljon kronor i förlorade intäkter. Hur eller om detta kommer att kompenseras är dock för tidigt att säga.

Under sommaren besökte 21769 gäster Klitterbadet. Det är ett besökstapp på 25 procent jämfört med i fjol. Då besökte nästan 30 000 personer badhuset under sommarlovsveckorna.

– Ur ett ekonomiskt perspektiv är det ett dåligt resultat, men rent coronamässigt är det positivt, säger badchefen Veronika Wintvik.

Det minskade besöksantalet innebär 260 000 kronor i förlorade intäkter, jämfört med samma period i fjol. Hur eller ens om detta ska kompenseras är enligt Veronika Wintvik för tidigt att säga.

– Det beslutet ligger på en politisk nivå och det kan vi inte styra över. Det handlar om hela förvaltningen och vår ekonomi och vad våra politiker säger att vi ska göra, säger hon.

Trots det lägre besöksantalet har Klitterbadet valt att behålla samma bemanning som föregående år.

– Detta är ett speciellt år och vi kommer inte tumma på säkerheten för våra badgäster. Därför har vi kört samma bemanning den här sommaren, säger hon.

Förvånas över att så pass många valt att besöka Klitterbadet

Även om antalet besökare sjönk med 25 procent är Veronika Wintvik förvånad över att så pass många ändå valde att besöka Klitterbadet under sommarlovsveckorna.

– Det har kommit fler än jag trodde. I mitten av juli kom det lite väl många för att de skulle kunna hålla avstånd, säger Veronika Wintvik.

Framförallt blev det trängsel kring den minsta barnbassängen och i receptionen. Något som fick Klitterbadet att börja säga nej till besökare, vilket HN rapporterat om tidigare.

– Vi har uppmanat folk att hålla avstånden och det har blivit lite sura miner. Men de flesta har förstått varför vi sagt till, säger Veronika Wintvik.

Lättade restriktioner är på gång

Under sommaren har endast 100 av Klitterbadets skåp hållits öppna och nycklarna har delats ut vid receptionen för att lättare hålla koll på antalet besökare. Systemet med nyckelutdelning vid receptionen har minskat antalet besökare men kommer försvinna från och med i morgon.

– Det handlar helt enkelt om att vi har färre gäster nu än på sommaren. Märker vi att vi får ökat besöksantal och inte kan ha lika bra kontroll längre kommer vi återinföra det, säger Veronika Wintvik.

LÄS MER: Klitterbadet har fått säga nej till besökare

LÄS MER: Klitterbadet begränsar besöksantalet

LÄS MER: Aktivitetsbassängen på Klitterbadet vållade debatt

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här