Klitterbadet har fått säga nej till besökare

Den regniga och kalla sommaren har gjort att många sökt sig från stränderna till simhallarna. Under semesterveckorna har det ofta varit kö utanför Klitterbadet, som inte släpper in fler när deras 100 skåp är upptagna.

ANNONS
|

Trots att Folkhälsomyndigheten inte har några regler för simhallar har Klitterbadet i Falkenberg satt upp egna restriktioner för att undvika trängsel.

– När vi märkte att det var så mycket folk att det blev svårt att hålla avstånd bestämde vi att vi inte släpper in fler när alla skåp i omklädningsrummen är upptagna, säger Veronika Wintvik, badchef på Klitterbadet.

– Sedan dess har vi haft färre folk i simhallen och så har en del fått vänta i kö utanför.

Hur länge kan man behöva vänta?

– Det är svårt att säga. Kön ska ju vara utomhus för att det inte ska bli trängsel i receptionen i stället, och då väljer många att åka någon annanstans i stället för att stå och vänta.

ANNONS

Släpper in cirka 200 personer

Badhuset har totalt 100 skåp, men Veronika Wintvik säger att det inte nödvändigtvis betyder att de sätter stopp vid 100 personer.

– Om till exempel jag och min dotter skulle komma, som ändå kommer vara nära varandra, så kan vi dela skåp. Sen får man såklart inte vara hur många som helst på ett skåp, jag skulle säga att vi släpper in cirka 200 personer som mest.

Hon tycker att restriktionerna har fungerat bra, och säger att mycket hänger på egenansvar hos gästerna.

– Vid vissa tillfällen har det varit lite trångt i den minsta bassängen, men i det stora hela har det absolut fungerat bra. Det är ju som sagt personligt ansvar hos gästerna som gäller, vilket jag tycker har skötts.

LÄS MER:Klitterbadet begränsar besöksantalet

LÄS MER:Sommarsimskolan snabbt fullbokad

ANNONS