Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klitterbadet Bild: Fredrik Wirbing
Klitterbadet Bild: Fredrik Wirbing

Klitterbadet begränsar besöksantalet

Att allt fler badsugna besökare tagit sig till Klitterbadet har medfört en ny restriktion för att minska smittspridningen av covid-19. Den nya begränsningen gäller från och med torsdagen den 9 juli.

Folkhälsomyndigheten har tidigare rekommenderat att det ska hållas avstånd på gym, idrottsplatser och badhus samt att gäster ska undvika att byta om i allmänna omklädningsrum. Veronika Wintvik, enhetschef på Klitterbadet, berättar att badhuset tagit hänsyn till det även tidigare i pandemin.

— Vi har tidigare hjälpt våra gäster genom att stänga vissa skåp i omklädningsrummen och det har fungerat bra fram tills nu. De senaste dagarna som det varit lite sämre väder har det varit väldigt mycket gäster här, säger hon.

Från och med torsdag kommer 50 skåp vara öppna i respektive omklädningsrum. Om alla skåp blir upptagna släpps inga fler besökare in. Eventuella köbildningar i väntan på insläpp ska ske utomhus, utanför badhusets entré.

— Vi räknar inte antalet besökare och det finns ingen begränsad siffra inne i badhuset. Vi går på skåpskapacitet just för att omklädningsrum är det som tas upp av Folkhälsomyndigheten. Då vet vi också ungefär hur många personer som vistas i anläggningen, säger Veronika Wintvik och fortsätter:

— Vi gör det för att hjälpa till att minimera smittspridningen på anläggningen och i samhället. Jag vet att inte alla tycker det är bra, men jag hoppas våra gäster respekterar och förstår.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här