Eleverna kommer att kunna hämta sin mat i färdiga lådor mellan klockan 12 och klockan 5 på måndagar och onsdagar.
Eleverna kommer att kunna hämta sin mat i färdiga lådor mellan klockan 12 och klockan 5 på måndagar och onsdagar. Bild: Per Anger

Klart att elever på Falkenbergs gymnasieskola får hämta matlådor på andra skolor

Nu är det klart att gymnasieelever som studerar på distans på grund av coronaviruset kommer att få hämta matlådor från fyra olika skolor i Falkenbergs kommun.

ANNONS
|

Beslutet att Falkenbergs gymnasieskolas elever ska få möjlighet att hämta matlådor fattades av kommunens servicenämnd på torsdagen.

– Det gick igenom, precis som vi trodde. Tanken var att vi skulle börja med detta på måndag men nu dröjer det en vecka till, säger Mikael Svensson (S), ordförande för servicenämnden.

Först den 4 maj kommer eleverna alltså ha möjlighet att hämta mat på antingen gymnasieskolan, Skogstorpsskolan, Apelskolan eller Tullbroskolan. Anledningen att initiativet försenas är enligt Mikael Svensson att många andra gymnasieskolor i Sverige just nu gör samma sak.

– Det visade sig vara lite svårt att få tag på lådor och förpackningar nu, säger han.

ANNONS

Eleverna kommer att kunna hämta sin mat mellan 12 och 5 på måndagar och onsdagar. För att skolköken ska slippa laga mat som inte hämtas eller äts upp kommer gymnasieeleverna få beställa sina matlådor via en e-tjänst dagen innan. De ska legitimera sig med bank-ID, men enligt Mikael Svensson går det bra om till exempel en förälder hämtar matlådorna istället för eleven.

– Jag vill ge en eloge till serviceförvaltningen som tagit fram det här snabbt. Det är mer jobb bakom sådant här än man tror. Till exempel finns det lagar och regler som säger att varje matlåda ska kunna komma med en innehållsförteckning om eleven vill det, säger Mikael Svensson (S).

LÄS MER:Gymnasieelever som studerar hemifrån ska kunna hämta lunchlådor från skolorna

ANNONS