Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Diakonerna Jeanette Senor, Eva Ånhammar, Anki Lidén, Manilla Lindqvist. Bild: Privat.

Klapp­insamling även i år

För Falkenbergare som vill ge bort en julklapp eller två till barn som inte brukar få några finns det chans till en insats i början av december.

För tredje året i rad håller föreningen Lady circle Falkenberg i en julklappsinsamling till barn mellan 0-18 år.
– Det finns egentligen inga begränsningar i vad man skänker utan vi är tacksamma för allt, säger Caroline Wolfhagen i föreningen.
De som vill delta slår in sina paket och sätter en lapp på där det står om presenten riktar sig till tjej eller kille samt till vilken ålder ungefär. Paketen kan lämnas på Annas Bakgård 3-4 december.
– För de som inte kan komma just då skriver vi på Facebook var och när de kan lämna sina presenter, säger Caroline Wolfhagen.
Julklapparna brukar delas ut i samarbete med kyrkan och kommunen.

På lördag mellan klockan 10.00 och 14.00 står diakonen Eva Ånhammar, tillsammans med några kollegor, utanför Ica Kvantum i centrala Falkenberg. De anordnar en julklappsinsamling till familjer som har det ekonomiskt tufft under julen.
– Vi kommer dela ut lappar med förslag på vad man kan köpa och skänka. Främst handlar det om tvättmedel, torrvaror, hygienartiklar och konserver. Och eftersom det är jul får man gärna skänka en chokladbit också, säger Eva Ånhammar.
Vilka är det ni delar ut matkassarna till?
– Familjer, främst ensamstående föräldrar, som inte klarar extrautgifterna inför julen. En del ligger sömnlösa inför jullovet när till exempel barnen inte får skolmat på ett tag. Behovet är jättestort och vi ser att det här är en ökande grupp.

Caféet På G som nu mera ligger på Skrea strand kommer inte att ha någon julklappsinsamling i år. Caféet har haft insamling av julklappar sedan 2012. Julklapparna har sedan delats ut till barn vars familjer har det svårt ekonomiskt. I år slutar de med det här arbetet.
– Det beror på att det är svårt i vår nya lokal. Vi har bara öppet på helger och det går inte att genomföra den här verksamheten då. Det har varit ett jättelass att dra. Det går inte att göra på helgerna.
Hur känns det att sluta med insamlingen?
– Det är såklart jättetråkigt, men det finns alltid andra sätt att bidra på. Vi tipsar till exempel våra kunder om organisationen Giving People som har julklappsinsamlingar och hjälper utsatta barn, säger hon.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här