Kastade sten och kraschade in i träd

Föraren tappade kontrollen på bilen när han körde i 100 km/h och kraschade in i ett träd i Falkenberg. Nu döms han för grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Natten till den 25 juni vaknade två bröder av att någon kastade sten mot deras fönster på deras bostad utanför Falkenberg.

De såg en bil köra från platsen och valde att följa efter stenkastarna. Under färden ringde de polisen och informerade om läget. De uppmanades att följa efter bilen.

På Halmstadvägen sänkte föraren farten och såg då hur den flyende bilisten tappade kontrollen och körde in i ett träd i höjd med Tallgläntan i Falkenberg.

”De körde igenom en refug och då började deras bil att vobbla. Trädet träffar i sidan på passagerarsidan, bilen får sladd och vände helt om”, säger han i förhör med polisen.

ANNONS

Polisen bad de två personerna i den efterföljande bilen att gå fram till bilen som krockat för att se efter om personerna levde. Synen glömmer de inte i första taget.

”De låg på varandra och det var blod. Jag fick en chock och höll på att spy”, säger ett av vittnena.

Passageraren fick så allvarliga skador att han flögs med helikopter till Sahlgrenska. Där konstaterades att han fått lårbensbrott i höger ben och brott i vänster skenben samt mikroblödningar i hjärnan.

Under onsdagen kom tingsrättens dom. Tingsrätten slår fast att det av utredningen framgår att föraren, i 20-årsåldern, har kört bilen i väldigt höga hastigheter.

Han har genom olyckan orsakat medpassageraren de skador som framgår av gärningsbeskrivningen och brottet anses därför som grovt. Han döms också för vållande till annans kroppsskada, grovt brott.

Föraren döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

LÄS MER: Kraschade in i ett träd i 100 km/h

ANNONS