Kartongtjuvens udda knep på Gekås

En tjuv inriktad på pussel slog till mot Gekås i helgen. Mannen tog ut två blöjsoptunnor, en gunghäst och en Skrållandocka och fyllde i stället kartongerna med 1000-bitarspussel.

ANNONS
|

En något udda upptäckt gjordes i helgen av vakna medarbetare på Gekås babyavdelning. Personalen hittade två blöjsoptunnor, en gunghäst och en Skrållandocka utan några kartonger.

De slog larm till kassapersonalen om att vara extra vaksamma om någon passerade med just de här varorna.

Och mycket riktigt dök det upp en man med kartongerna vid en av kassorna. Kassörskan tittade i förpackningarna som innehöll något helt annat än vad de skulle göra.

– Personen valde då att avvika från platsen men väktare lyckades få tag i honom på utsidan, säger Gekås säkerhetschef Boris Carlsson.

I kartongerna återfanns framför allt pussel. Totalt tio kartonger med 1000-bitarspussel. Dessutom fanns det hundgodis, kalsonger och diverse kläder. Värdet landade på runt 5 000 kronor för varorna.

ANNONS

– Mannen hade inte en aning hur grejerna hamnat där i, säger Boris Carlsson.

Det finns en stark misstanke om att mannen inte agerade på egen hand men några fler personer greps inte i helgen. De andra personerna hade högst troligt lämnat Ullared med bil.

Boris Carlsson är inte överraskad över kartongtricket.

– Nej, det är inget nytt sätt. Uppfinningsrikedomen är stor och vi måste hela tiden arbeta mot den här typen av stölder. Sedan lär man sig av händelserna, säger han.

Händelsen är polisanmäld och mannen är nu misstänkt för försök till stöld.

ANNONS