Kartonger ska spårsäkras efter inbrott på Elgiganten

I helgen blev Elgiganten i Kronans galleria utsatt för grov stöld. Nu ska polisen undersöka om det finns fingeravtryck eller dna på de kartonger som gärningspersonerna lämnade efter sig.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Inbrottet i butiken i Kronans galleria ägde rum någon gång mellan klockan 15.00 på lördagen och öppningstid på måndagen. Butiken blev bland annat bestulen på mobiltelefoner som låg framme som visningsexemplar och hörlurar som hängde på hyllorna.

– Vi vet inte hur stor summa pengar sakerna var värda. Men bara de fem telefoner som stals har ju ett värde på 50 000 kronor. Det är också en del hyllor som gått sönder när de slitit ner hörlurarna, säger butikens ägare Gabriel Kallonas.

Lämnade tomma kartonger i parkeringshus

Efter inbrottet ska tjuvarna ha gått upp i parkeringshuset i byggnaden, där de lämnat tomma kartonger efter sig.

ANNONS

– Kartongerna för våra större hörlurar är ganska stora och de tog många. De har antagligen märkt att allt inte fick plats i deras bil och packat upp grejer och slängt förpackningarna där, säger Gabriel Kallonas.

Har ni haft inbrott tidigare?

– Nej, under de nio år jag haft den här butiken har det aldrig hänt. Vi har i för sig bara varit i den här lokalen i ett år, men egentligen är det ovanligare med inbrott i gallerior än i vanliga butiker.

Polisen har skickat kartongerna som lämnades på platsen för spårsäkring för att hitta eventuella fingeravtryck eller dna. Svaren på spårsäkringen väntas komma inom ett par veckor.

ANNONS