Prisbelönt. 10 000 kronor och äran fick Kålle Gunnarsson, här tillsammans med näringslivsdagens moderator Alexandra Pascalidou.
Prisbelönt. 10 000 kronor och äran fick Kålle Gunnarsson, här tillsammans med näringslivsdagens moderator Alexandra Pascalidou.

Kålle Gunnarsson årets falkenbergare

Vid Falkenbergs näringslivsdag utsågs i går Kålle Gunnarsson till årets falkenbergare 2015. ”Hedrad och stolt”, sa Kålle som tagit sig hem från vintervistelsen på Kanarieöarna för att ta emot priset.

ANNONS
|

Han är välkänd i Falkenbergs underhållningsliv, inte minst för Astrid Lindgren-uppsättningarna och nu på senare år för ambitionen att göra Storan i Falkenberg till ett ständigt pågående teaterprojekt, med professionell underhållning.

– Bilden av mig är kanske att jag ibland varit besviken på kommunen, att jag kanske känt att jag inte blivit tillräckligt sedd. Men med den här utmärkelsen så känner jag mig verkligen sedd, sa Kålle som trots vinterslasket förklarade sig lycklig över att vara uppvuxen och verksam i Falkenberg.

Juryn hade fastnat för följande motivering, som Gunnarsson kände sig känslosamt hedrad av: ”Med ett starkt engagemang och en stor konstnärlig förmåga får du fascinerande saker att hända. Förmågan att samla både unga och gamla är en viktig egenskap och din oförtröttliga passion berikar Falkenbergs kulturliv.”

ANNONS

Över huvud taget var det en hel del känsla under näringslivsdagen, utöver mer vetenskapliga utsvävningar (som skildras i artikeln härintill). Inte minst gav den före detta simstjärnan Emma Igelström en känsloladdad föreläsning om hur hon hamnade i utmattning och livskris och så när tog livet av sig.

900 personer var åhörare på näringslivsdagen som arrangerades av Näringslivet Falkenberg i samarbete med kommunen, Falkenbergs Sparbank, Svenskt Näringsliv, Region Halland, Hire Sound, TEK Kompetenscentrum och Hallands Nyheter.

ANNONS