Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Julpyntad buss rullar genom Falkenberg

En hyllad jultradition är tillbaka på Falkenbergs gator. Fram till efter nyår rullar julbussen genom stan och sprider julstämning till passagerarna.

Nobinas pyntade högtidsbussar i Falkenberg är en hyllad tradition med några år på nacken. Nu rullar årets julbuss på Falkenbergs gator och sprider julstämning till resenärer.

– Vi smyckar en buss i linjetrafik vid alla hjärtans dag, påsk, halloween och vid jul, berättar Catarina Haag Engström gruppchef vid Nobina i Falkenberg.

Tidigare har mycket av det som pryder bussarna varit ihopsamlade saker. Men i år är det mesta som pryder julbussen egenpysslade dekorationer.

– Sofia Dafgård är en av våra chaufförer som brinner för det här. Det är också hon som brukar dekorera bussen. I år har hon gjort massa pyssel som hon har tagit med sig och använt, säger Catarina Haag Engström.

Hur traditionen uppstod kan inte Catarina Haag Engström säga på rak arm.

– Det var någon hos oss som sett det någonstans och tyckte vi kunde göra likadant hos oss. Det är någonting som har blivit väldigt uppskattat och vi får mycket positiva reaktioner på, säger hon.

Buss 4250 fick sin utsmyckning i slutet av förra veckan och kommer rulla fram till efter nyår. Bussen kommer att köra som linje två under hela perioden.

– Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att se bussen. Därför har vi valt att köra den som linje två under hela perioden. Eftersom det är en linje som rullar under hela dagen, säger Catarina Haag Engström.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här