Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julfirande utan fylla önskas

Låt inte alkoholen solka julefriden! I Gallerian bjöd räddningstjänsten och polisen in till samtal om våra dryckesvanor.

Kampanjen ”Tänk om” vill motverka att vuxna langar alkohol till unga människor. Räddningstjänsten, polisen och nattvandrarna bjöd in till samtal om alkohol och droger i går. Samtidigt passade de också på att slå ett slag för att människor ska se över sina vanor vid jul, berättar brotts- och drogförebyggarsamordnare Louise Klintefjord.

– Vi vill påminna om att julen är barnens högtid. Det är alldeles för många barn som inte får uppleva den trevliga julen för att det dricks för mycket.

Vuxna kan också tänka till lite extra när det kommer till julfester.

– Det är lätt att dras med i grupptrycket och det är tradition att man ska dricka på julfester. Vi vill att man ska stanna upp och också tänka om när det gäller ens eget beteende, säger Louise Klintefjord.

Båda vuxna, ungdomar och unga vuxna stannade till i går och pratade om alkohol och droger.

– Några unga vuxna, som kom fram, sa att det är många yngre som fastnar i droger och dricker, och att de vill engagera sig i nattvandring som förebilder. Det är väldigt positivt, säger Louise Klintefjord.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här