Joy-klottraren i Falkenberg har fått sitt straff

Signaturen Joy syns lite överallt i Falkenberg. Nu har klottraren fått sitt straff i tingsrätten. Han frias från flera fall av klotter.

ANNONS
|

En Falkenbergsbo i 25-årsåldern åtalades för en månad sedan för grov skadegörelse vid 31 tillfällen. Det rörde sig om klotter och taggen Joy som förekommit runt om i Falkenbergs kommun.

I åtalet fanns ett tiotal målsäganden och krav på skadestånd på totalt 139 000 kronor.

Men domen i Varbergs tingsrätt friar mannen från flera delar av klottret. ”Inte alla objekt har sådan prägel att det kan hållas för visst att NN är gärningsman”, skriver tingsrätten.

Han pekas inte ut som ansvarig för klotter på Halmstadvägen, Rådmansgatan, Viljansvägen, Klittervägen och Nygatan.

Däremot anses han skyldig för grov skadegörelse för resterande klotter där Joy förekommer, även om det inte finns några direkta vittnesiakttagelser.

ANNONS

Vid polisens husrannsakan i mannens bostad hittades färgburkar och pennor. Mannen hade också sparat bilder som föreställer klotter som delvis omfattas i åtalet. Polisen hittade också färgrester på mannens kläder.

Mannen i 25-årsåldern nekar till brott. Han menar att det kan vara personer som bott hemma hos honom som utfört gärningarna. Tingsrätten anser dock mannens förklaring som en efterhandskonstruktion.

Förutom grov skadegörelse döms han också för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Påföljden blir skyddstillsyn av frivården. Han ska också genomgå ett par program, bland annat kriminalvårdens behandlingsprogram One to one där man arbetar med attityder och värderingar.

Han ska också betala skadestånd på cirka 100 000 kronor.

LÄS MER: Man i 25-årsåldern misstänks vara ”Joy”

ANNONS