Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Jönsson älskar att hitta på karaktärer

Johan Jönsson har en förkärlek till knasiga karaktärer och musik. Karaktärerna får han just nu utlopp för på sitt instagramkonto, @enrajdenen. – Jag har alltid älskat att göra knasiga gubbar i konstiga sammanhang, säger Johan och skrattar.

– De som känner mig är nog inte så förvånade. Jag har en hel del galna grejer för mig. När jag var liten gjorde jag egna radioprogram som jag spelade in på kassettband.
Instagramfilmerna kom till när Johan satt och lekte med filter på Snapchat. Han gjorde ett par filmer som han skickade till några bekanta och fick omedelbar respons.
– De tyckte att det var roligt och uppmanade mig att jag skulle lägga upp dem på Instagram. Så jag gjorde det och sedan har jag fått jättebra respons.
– Det är inget jag lagt jättemycket tid på egentligen, det är mest en kul grej.
 

Kreativ familj
Johan är uppvuxen i en kreativ familj och arbetar själv med musik. Han skriver själv, till olika projekt, och i helgen väntas rep för att spela live med popartisten Esther Vallee, från Göteborg.
– Jag och några kompisar är hennes liveband. Gitarristen kände henne genom gemensamma bekanta och sedan frågade han oss. Det är kul att det är vi gamla falkenbergare som hänger ihop.
Musiken kommer från mammas sida. Under uppväxten har morfar spelat stor betydelse för Johan.
– Jag har verkligen påverkats av det. Det är inte så himla ofta jag är hemma i Falkenberg och hälsar på, men jag missar aldrig att åka hem till mormor och morfar och spela dragspel och sjunga.
– Det är viktigt, säger Johan.
 

Följer föräldrarna
Han kallar sin lillebror Alfred, åtta år, för spelevink. Han ser mycket kreativitet i honom, precis som han själv vid den åldern. Instagramfilmerna är en del av det.
– Jag gör sådant som jag själv tycker är kul. Kreativiteten finns inom mig och är det samma håll som mina föräldrar så får det vara det. Jag är uppvuxen i den mijlön, men jag har inte strävat efter att gå samma väg som de har gjort. De galna infall jag får, de kör jag på.
Han är född och uppvuxen i Falkenberg och det är tillsammans med kompisarna från Falkenberg som han har byggt ett liv i Stockholm.
Han flyttade dit för tio år sedan med en av dem och har sedan dess levt ett liv som många andra i Stockholm, på olika otaliga adresser och antal inneboende.
– Det är lite grejen med att bo här, alla går igenom det. Jag vet inte hur många adresser eller personer jag har delat med, säger Johan som nu har landat ett förstahandskontrakt och bor tillsammans med sin flickvän Sally.
 

Hänger på torpet
De har precis avslutat semestern hemma i Falkenberg där de har tillbringat några veckor i släkttorpet i Svartå.
Där finns ingen el och istället för att arbeta vid datorn och instrumenten blir det avkoppling att istället få jobba med kroppen.
– Jag byter lite brädor, klipper gräset och tar hand om huset. Eftersom vi bor i en etta i Stockholm är det skönt att komma ifrån all puls några veckor om året.
Varken Johan eller hans flickvän har något körkort, så när de är i torpet, stannar de ett tag. Men de är inte folkskygga och gäster är mer än välkomna att hälsa på några dagar.
– Man får komma hit och hälsa på oss och man får gärna klippa gräset lite när man ändå är här, säger Johan skämtsamt.

Lätt till skratt och skoj är något Johan försöker leva efter. Det har han från pappa, Jojje Jönsson, som är en av Falkenbergs mest kända karaktärsskapare. Med filurer som Blyge Örjan och den mest kände Dag-Otto.

Texten har tidigare varit publicerad i Falkenbergsposten. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här