Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jazzmusiker bland årets kommunpristagare

En jazzmusiker, en friidrottare och ett par mjölkbönder får pris av Falkenbergs kommun.

Falkenbergs kommun delar varje år ut pris till personer som bidragit med särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö. I år går årets kulturpris till musikern Hannah Svensson. 

– Jag blev jätteglad! Det är ett slags erkännande att man gör någonting som förmodligen är bra. Det känns jättekul, säger Hannah Svensson. 
Varför tror du att du fick priset?
– Det är svårt att säga, men kanske för att jag har jobbat mycket med min egen musik. Sedan har jag lagt ner en del arbete med Falkenbergs jazzdagar och det kanske vägde in, men det är bara mina egna teorier. Men jag blev jätteförvånad. 

Miljöpriset går till Anna Carina Ericsson och Hans Svensson som driver en mjölkgård i Övre Hjärtared. Gården har varit i släktens ägo sedan 1600-talet.
– Vi är en av få mjölkbönder som finns kvar och det var heller inte så länge sedan vi byggde ett nytt mjölkstall, säger Hans Svensson. 
Hur kommer det sig att ni finns kvar?
– Envishet och för att vi trivs med att förvalta det öppna landskapet. Jag är en ständig optimist annars hade jag inte varit kvar, säger han. 
De får priset med motiveringen: På gården i Övre Hjärtared bedriver paret en mjölkproduktion som präglas av stor kunskap och omsorg om närmiljön. Naturbetet hjälper till att hålla omgivande marker öppna vilket gynnar många hotade växtarter, inte minst i anslutning till det strandnära betet. 

Idrottspriset går till friidrottaren Tilde Johansson. I motiveringen står det att "Tilde är en talang utöver det vanliga. Under flera års tid har hon visat sin begåvning inom friidrott. I år har hon som 15-åring uppnått världsresultat, som gjort avtryck inom friidrotten både i Sverige och internationellt".

Prisutdelningen kommer äga rum den 20 december under kommunfullmäktiges sammanträde. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här