Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag fick aldrig vara Lucia i skolan"

I dag gick ett något ovanligt luciatåg i Falkenberg. Sju seniorer mellan 63 och 88 år lussade på mötesplatsen Mölle. Madeleine Karlsson, 63 år, var lucia för första gången i sitt liv.  – Det var de ljusa flickorna i skolan som fick bli lucia, säger hon.

Det var fullt hus på Mölle när det vankades luciatåg och julkonsert. Först i tåget var Madeleine Karlsson och fem tärnor och en tomte följde efter. 

– Det var spännande för jag har aldrig varit lucia tidigare, säger hon. 

Varför då?

– Jag har alltid varit mörk. Det var de ljusa flickorna i skolan som fick bli lucia. Nu är jag nästan vithårig så nu funkar det. 

Luciatåget gick in till tonerna av Sankta lucia och Möllekören hjälpte till med sången. Äldst i tåget var tärnan Sonja Williams, som är 88 år. 

– Det gick väl jättebra, säger hon. 

Har du gått i luciatåg förr? 

– Ja, någon gång i skolan var jag nog med. Men jag har aldrig varit lucia i alla fall, säger hon. 

Idén om ett luciatåg med äldre kom från Kerstin Zander som tyckte att det var dags för Mölle att ha ett eget luciatåg. De äldre fick anmäla sitt intresse och totalt blev de sju seniorer som ville vara med. 

– De hade ett möte. Vi var nominerade till tåget. Men sen bestämde de när jag var sjuk att jag skulle vara lucia. Så jag sa ja tack - äntligen, säger Madeleine Karlsson. 

När Madeleine Karlsson inte är lucia arbetar hon själv på mötesplatsen Mölle och hon tyckte det var roligt att lussa just där. 

– Det var mysigt. Mölle är speciellt, säger hon. 

 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här