Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Irene och Elisabeth vill flytta in i kulturskolans gamla lokaler

Kulturskolans gamla lokaler väntas få flera nya hyresgäster. Efter sommarens renoveringar har kultur- och fritidsnämnden landat i att husets framtid stavas kulturhub.

Sedan kulturskolans flytt från Badhusparken till Argus lämnades gamla badhusets lokaler tomma. Frågan om vilka som ska flytta in har varit oklar under sommaren, men nu har kultur- och fritidsnämnden landat i en vision för husets framtid.

– Det har varit en del förslag från intressenter som kommit upp och vi har landat i idén att göra det till en hub för konst och kultur i näringslivet, säger Georgia Ferris, ordförande i nämnden.

Alla detaljer för hur projektet ska gå till och se ut är inte färdigställda. Det står dock klart att Badhuset inte kommer hyras ut i sin helhet, utan dela in den i studios, loger och utställningsytor som ska nyttjas av olika konstnärer.

– Detta är en fantastisk idé! Det är så roligt för vi har föreslagit detta tidigare och nu blir det faktiskt av, säger Elisabeth Blidner f.d. ordförande i Falkenbergs konstförening.

Sitter ofta ensamma

Hon och Irene Hagenvik, nuvarande ordföranden i konstföreningen, ser ett levande konstnärskollektiv framför sig.

– Många sitter ensamma och skapar, detta hade gett möjlighet för utbyte och gemenskap. Det går inte annat än att se möjligheter när man går in här!, säger Irene Hagenvik.

De båda konstnärerna ser positivt på kommunens ambitioner för kulturen i staden och riktar extra tacksamhet mot just kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Hon har verkligen jobbat för att se till att kulturen hamnar på agendan. Sen får vi se om det håller, men just nu känns det bara roligt, säger Elisabeth Blidner.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här