Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karl-Johan ”Karla” Johansson blev kontaktad av Henrik Forsell, i Falkenbergs innerstadsförening för att hjälpa till att arrangera julmarknad.

Innerstadsföreningen satsar på julmarknad på Rådhustorget

Klassisk julmarknad med hantverk och godsaker, musik och vacker sång. – Största delen av julstämningen hoppas vi glada besökare ska stå för, säger Karl-Johan ”Karla” Karlsson.

Äntligen. Så är det nog många som tänker när Falkenberg nu får en central större julmarknad under första advent och känd som skyltsöndagen. Det är Falkenbergs Innerstadsförening som nu gör verklighet av planer som legat och grott i många år.
– Vi vill liva upp centrum ännu mer när det närmar sig jul och vår målsättning är att skapa en mysig julmarknad. Tidigare år har Karla via Falkenbergs gymnasieskola arrangerat UF-företag på Rådhustorget på första advent. Så det kändes naturligt för oss att vända oss till Karla med Karlas Eventkoncept som direkt nappade på vår idé. Nu blir det en större mer medveten satsning som vi gör tillsammans och som vi både hoppas och tror ska locka mycket folk, säger Henrik Forsell, ordförande i Falkenbergs Innerstadsförening.

Det kommer att slås upp ett 300 kvadratmeter stort tält på Rådhustorget för att vädersäkra marknaden. Tältet kommer att fyllas med mängder av utställare.
– Jag hoppas på cirka 20 till 30 utställare med betoning på julrelaterade produkter. Kontakt har tagits med Falkenbergs ekomuseum där intresset är stort samt att företag via Ung Företagsamhets organisation kommer att finnas på plats. Sedan har även lokala entreprenörer hört av sig och vill få möjlighet att öka sin julförsäljning, säger Karl-Johan ”Karla” Karlsson.

Karl-Johan ”Karla” Karlsson betonar att tanken är en traditionell julmarknad med närproducerade produkter och hantverk. Det stora tältet ska inte bara vädersäkra julmarknaden utan kommer att utsmyckas för att skapa julkänsla.
– Vi kommer att jobba med ljussättning och inredning. Som arrangörer har vi också musikunderhållning på plats. Sedan är det upp till varje enskild näringsidkare att bidra med sin julstämning. Men framför allt hoppas och vill vi att falkenbergarna kommer hit och träffar oss och bidrar till en skön stämning, säger Karl-Johan ”Karla” Karlsson.

Julmarknaden kommer att vara öppen mellan 12 till 18 och något inträde är det inte utan arrangörerna hoppas på ett myller av människor. Upptill julmarknaden ser arrangörerna fram emot allt annat som händer på stan under skyltsöndagen, likt varje år och hoppas att helheten kommer göra folk mer än nöjda. Falkenbergs Innerstad har ofta fått önskemål om en mer uttalad julmarknad i centrum.
– Vi ser på detta samarbete som långsiktigt och vill gärna göra fler event som kan gynna vår innerstad. Detta är en rad av aktiviteter som vi hoppas ska få ett positivt utfall, säger Henrik Forsell.

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här