Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På sommaren 2018 kom beskedet om att Systembolaget ville öppna en butik i Ullared. Sommaren 2020 skulle den vara klar. Men det lär dröja längre än så.
På sommaren 2018 kom beskedet om att Systembolaget ville öppna en butik i Ullared. Sommaren 2020 skulle den vara klar. Men det lär dröja längre än så.

Inget Systembolag i nya hotellet i Ullared

Har Systembolaget skrotat planerna på en butik i Ullared? Nej ,vi ger aldrig upp, bedyrar presschef Lennart Agén.

När Systembolaget sommaren 2018 lämnade besked om att man var beredd att öppna en butik i Ullared var det efter en lång och trägen uppvaktning från politikerna i Falkenberg, främst dåvarande kommunrådet Mari-Louise Wernersson (C). Beskedet till Ullaredsborna och invånarna i inlandet var att butiken skulle vara klar 2020.

Så lär det inte bli. Problemet med att hitta en lämplig lokal på mellan 700 och 800 kvadratmeter har gjort att processen stannat av. I början var en placering i anslutning till Ica i Ullared aktuell, men där har man stött på patrull och inget är avgjort ännu.

Systembolagets presschef Lennart Agén bekräftar att det går trögt att hitta en lämplig plats för en etablering i Ullared och att man generellt gärna etablerar sig i närheten av en livsmedelsbutik med goda parkeringsutrymmen. ”Dessa två parametrar är något som våra kunder verkligen uppskattar” skriver Lennart Agén till HN och tillägger att Systembolaget fortsätter att träffa såväl fastighetsägare som Falkenbergs kommun för att hitta en lösning, men att en butik öppnas under nästa år ser tungt ut.

Gekås planerade hotellbygge har föreslagits som en alternativ plats. Men det är inte en aktuell tanke, förklarar Gekås vd Boris Lennerhov.

– Vi har tittat på det, men det föll på logistiken. Systembolaget har skrymmande transporter och speciella krav som inte fungerar i den miljön. Det går inte, det förstod vi tidigt, säger Boris Lennerhov.

Han förklarar att man från Gekås sida haft tankar och idéer som man framfört till Systembolaget, men han vill inte utveckla dem i HN.

– Jag kan säga att jag är allmänt förvånad över att det går så sakta. Det är helt enkelt ingen action. Vi kan bara föreslå och erbjuda möjligheter, men vi äger inte frågan.

Det planerade hotellet som enligt planerna ska vara klart sommaren 2021 kommer att ha utrymme för olika kommersiella verksamheter i bottenvåningen. Apoteket och banken som låg i fastigheten som ska rivas för att hotellet ska kunna byggas har flyttat till nyrenoverade lokaler i närheten av Ica.

– Det är en fördel för lokalbefolkningen att de ligger där. Tillsammans med Ica blir det ett handelscentrum för dem som bor i samhället, säger Boris Lennerhov.

Det nya hotellet i Ullared ska ha 140 rum och blir 27 meter högt plus indragen takvåning.

Läs mer här: Banken i Ullared flyttar till större lokaler

Läs mer här: Grannarna hade inte räknat med prövning i högsta instans

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här