Abba-kopior finns det gott om. De här står på Abba The Museum i Stockholm. Ett tributeband skulle spelat på Rådhustorget i sommar, men det blir inte av på grund av pandemin.
Abba-kopior finns det gott om. De här står på Abba The Museum i Stockholm. Ett tributeband skulle spelat på Rådhustorget i sommar, men det blir inte av på grund av pandemin. Bild: Nora Lorek / TT

Ingen utomhusbio eller Abba-konsert

Nej, det verkar inte bli någon utomhusbio på Rådhustorget i sommar och en planerad Abba Tribute-konsert blir inte av. Men en liten ljusglimt finns trots allt.

ANNONS
|

Alla verkar inställda på att allt blir inställt i sommar.

– Tyvärr är det så. Vi får väl hoppas på en fin sommar med mycket sol och värme. Att turisterna hittar hit trots att det inte blir någon musik eller underhållning i stan. Vi har haft en extremt tuff vår och behöver turisterna. Det är superviktigt och handlar om överlevnad, säger Pelle Ahlström på Hermans.

Han hade bokat en Abba Tribute-konsert på Rådhustorget i juli, men den blir inte av.

– Det blir inga trubadurkvällar eller annan musikunderhållning heller för vår del. Det kostar för mycket eftersom maxantalet är 50 personer i så fall. Gästerna får se till att underhålla sig själva. Så får vi se till att servera god mat och dryck.

ANNONS

Någon sådan begränsning finns inte för den vanliga restaurangverksamheten så länge trängselreglerna följs. Hermans har därför byggt ut sin utomhusservering för att få plats med fler bord.

– Det är två saker vi måste jobba efter. Man får inte stå upp och äta eller dricka och det får inte vara trängsel mellan sällskapen.

Pelle Ahlström sitter även i styrelsen för Falkenbergs Innerstadsförening som brukar ordna utomhusbio på Rådhustorget varje sommar.

– Med största sannolikhet kommer vi inte att kunna genomföra den. Däremot har vi haft musiklördagar på stan på somrarna och det är något vi preliminärt ska försöka genomföra för att höja trivselfaktorn. Egentligen är det ju musik för förbipasserande så det kanske går att ordna.

Se där, en liten ljusglimt i ett annars kompakt mörker när det gäller livemusik i sommar.

LÄS MER: Kålle ställer in sommarens teater och schlagerabstinens

LÄS MER: Ingen buskis på Vallarna i sommar

LÄS MER: Allsången på Vallarna ställs in

LÄS MER: Ingen fordonsfest i sommar - W & W ställer in

LÄS MER: Pride ställs in i både Varberg och Falkenberg

ANNONS