Rökning utomhus orsakade lite trängselproblem när rökare skulle in i lokalen igen.
Rökning utomhus orsakade lite trängselproblem när rökare skulle in i lokalen igen. Bild: Emelie Öhman

Ingen större trängsel på krogarna

Serveringarna i kommunen sköter sig bra när det gäller trängsel i lokalerna. Åtminstone när miljö- och hälsa gjorde sin senaste kontroll.

ANNONS
|

I slutet av april var miljö- och hälsovårdsförvaltningen ute och informerade i stort sett alla krogar och restauranger i kommunen vilka restriktioner som gäller.

Under valborg och första maj gjordes en första inspektion av hur bestämmelserna följdes. Som HN berättat tidigare skötte sig de flesta ställena bra. Några fick uppmaning om att ändra möbleringen men i övrigt var det inte mycket att anmärka på den gången.

LÄS MER: Krogar i Falkenberg kontrollerades

Helgen efter gjordes en uppföljande kontroll i Falkenberg och Ullared.

– Ett ställe i Falkenberg hade problem med köbildning. Dels i samband med att folk varit ute och rökt och sedan skulle in i lokalen igen och dels i samband med betalning. Då blev det en ansamling av människor nära varandra. Problemet med rökköerna löstes med att man satte upp en tydlig skylt på utsidan. Bekymret med betalningen fixades genom att man lät gästerna betala sittandes vid sina bord, berättar livsmedelsinspektör Sauli Hautakangas på miljö- och hälsa.

ANNONS

Han noterar att det var lite färre människor ute vid kontrollen den här gången men tycker att resultatet har blivit bättre. De brister som påpekats har snabbt rättats till.

En del av kontrollerna har gjorts efter tips från allmänheten om trängsel. Man kommer förmodligen att fortsätta göra inspektioner så länge restriktionerna gäller.

– Det ska bli intressant att se hur det fungerar i praktiken när det blir varmare väder och ännu mer tryck på serveringarna, säger Sauli Hautakangas.

LÄS MER: Kommuner ska få stänga restauranger

ANNONS