Ingen plan för nakna rondeller

Falkenbergs nya arena står klar. Men de nakna rondellerna utanför känns kanske inte lika färdiga. – Vi har fått frågan förr, säger kommunens gatuchef.

ANNONS
|

Flera år och många miljoner senare utgör Falcon Alkoholfri Arena en naturlig del av Falkenbergs stadsbild. Men flera HN-läsare har reagerat över hur ofärdiga de två närliggande rondellerna längs Kristineslättsallén ser ut.

– Ja, vi har fått frågan förr. Det finns egentligen ingenting i budget och vi har inte heller äskat extra pengar för att bygga om dem. Det finns inga andra planer än att ha gräs i dem, säger kommunens gatuchef Linda Larsson.

Möjligen har kommuninvånarna skämts bort på senare tid. Flera av kommunens rondeller har fått en estetisk utsmyckning i varierande grad. Rondellerna längs väg 154 vid Falkenbergsmotet har nyligen pyntats i samarbete med Trafikverket. Rondellen på Holgersgatan är också iordningställd och trafikplatsen utanför Sandladan likaså. I planen framöver ligger bland annat en utsmyckning av rondellen på Peter Åbergs väg.

ANNONS

– Vi kan inte göra allt på en gång. De flesta rondeller är trots allt bara utformade med gräs i mitten. Vi har ganska mycket investeringar på gång nu, säger Linda Larsson som påpekar att insatserna inte är gratis.

– Det kostar mellan en halv och en miljon kronor beroende på storlek och vad man gör. Men jag håller med om att det vore roligt att göra dem fina och få en fin entré till stan.

En utsmyckning kopplad till idrott är kanske ingen långsökt tanke. Förutom den nya arenan med elitlagen Böljan och FFF finns även ishallen i nära anslutning.

– Det är inget som vi har tänkt på för det ligger ju inte inne på arenan. Det är kommunens område. Men det är bra att frågan väcks. Man har ju smyckat många andra rondeller, säger Lars Eric Nilsson, ordförande för Falkenbergs FF.

ANNONS