Ingen framgång för polisen efter våldsam brand

En husvagn totalförstördes på Skrea camping och en större skogsdunge i närheten sattes i brand samma natt. Två bränder som kunde fått förödande konsekvenser. Nu tvingas polisen lägga ner utredningen.

ANNONS
|

Natten till den 19 april fick räddningstjänsten rycka ut till flera olika platser i Falkenberg. Värst var branden på Skrea camping där en husvagn förvandlades till aska. Dessutom brann det i en skogsdunge utmed Sommarvägen och i närheten av rondellen på Hjortsberg.

”För oss som campingägare är det här jobbigt, man får en olustig känsla. Samtidigt är vi väldigt glada över att det inte spred sig”, sa Jan Westlund, en av ägarna till Skrea camping.

Husvagnen stod vid infarten till campingen och det fanns inga andra vagnar precis i närheten. Hade vinden legat åt ett annat håll kunde branden i skogsdungen utmed Sommarvägen letat sig fram till flera bostäder i närheten. Två anledningar till att bränderna kunde begränsas.

ANNONS

Mycket pekar på att någon eller några personer låg bakom bränderna, att de var anlagda.

Efter en dryg månad tvingas dock polisens förundersökningsledare Kristoffer Sixten meddela att utredningen är nedlagd.

– Vi har beslutat att lägga ner de ärendena. De förhör och undersökningar vi gjort har inte gett någon information, säger han.

– Generellt är bränder svårjobbade, det är viktigt med iakttagelser och vittnesuppgifter. Vi har hört en hel del vittnen men det finns inget som pekar direkt mot en gärningsman, säger Kristoffer Sixten.

Hur frustrerande är det med tanke på att bränderna kunde fått ännu värre konsekvenser?

– Det är klart att det är frustrerande, vi vill klara upp så många ärenden som möjligt, och det gäller inte bara anlagda bränder, säger Kristoffer Sixten.

ANNONS