Inga påskpresenter till kommunanställda i Falkenberg

Påsk och belägg. Det blir inget presentkort i påskägget för kommunens anställda i år.

ANNONS
|

Förra året fick alla kommunanställda i Falkenberg ett presentkort i påskägget värt 300 kronor av arbetsgivaren. Presentkortet gick att använda i en rad olika butiker runt om i Falkenberg för att gynna det lokala näringslivet i en tid då ovissheten om pandemin var stor.

– Vi är jättenöjda och det gav ett bra utfall. Det kom i en tid när pandemin var ny och folk inte visste hur och om de skulle handla. Detta blev en insats som både gynnade näringslivet och som gladde många anställda, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Satsningen kostade ungefär en miljon kronor i fjol. En sammanställning kommunen gjort visade att Kullens skor, Intersport, ICA Kvantum, Gekås toppade listan över flest redovisade checkar.

ANNONS

LÄS MER:Så många utnyttjade värdecheckarna från Falkenbergs kommun

Blir det någon påskpresent i år?

– Nej, det finns inga sådana planer i år. Den stora satsningen just nu är framför allt efterskänkningen av tillsynsavgifter för krögare under 2020. Det är en ganska stor kostnad där vi även vill slopa avgifterna för 2021.

Kan det bli aktuellt i framtiden igen?

– Vi får se. Vi följer hela tiden utvecklingen och skulle näringslivet behöva en boost är detta ett sätt att göra det på, säger Per Svensson.

ANNONS