På onsdagsmorgonen hade okända gärningsmän brutit sig in på Tank & Bank på Hjortsberg genom att lyfta ut en stor glasruta vid entrén.
På onsdagsmorgonen hade okända gärningsmän brutit sig in på Tank & Bank på Hjortsberg genom att lyfta ut en stor glasruta vid entrén. Bild: Privat

Inbrottstjuvar bröt sig in på Tank & Bank

På onsdagsmorgonen möttes ägarna till Tank & Bank av en mycket märklig och olustig syn. Under natten hade okända gärningsmän brutit sig in i lokalen genom att lyfta ut en stor glasrutan jämte entrén.

ANNONS
|

Det var ett tomt hål i fasaden som mötte Kalle och Elisabet Johansson på onsdagsmorgonen när de kom till spelbutiken de äger på Hjortsberg.

Glasrutan jämte entrén var borta och stora mängder snus hade stulits ur en kyl och ett skåp.

– När jag och min man dök upp där vid tjugo över sex så såg vi att rutan var borta och vi blev väldigt paffa såklart. Men de måste ha varit starka och duktiga för att undvika larmet. I och med att de tog ut rutan så undvek de det, säger Elisabet Johansson.

Exakt hur tjuvarna lyckats plockat ut rutan är inte klarlagt men oredan i lokalen var inte överdrivet stor.

ANNONS

– De har väl inte vågat gå längre in i lokalen på grund av larmet men ganska stora mängder snus fick de med sig. Både ur kylen och ur ett skåp som stod här. Men vi inväntade polisen och teknikerna eftersom vi inte fick röra något efteråt. Vi kunde öppna samma dag fast klockan 12 istället för vid åtta, säger Elisabet Johansson.

Glasrutan som lyftes ut hittades i stort sett intakt på uteserveringen till Pizzahörnan och en övervakningsfilm från händelsen finns att gå igenom. Men än så länge finns inga gripna för stölden.

– Glasrutan låg ett par meter bort så de har säkert varit några stycken. Vi hade patrull på plats under gårdagen för att söka spår men vad den spårsökningen gav har jag inte fått till mig, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Ett antal butiker i Falkenberg har under de senaste månaderna varit utsatta för inbrott där just snus och tobak har stulits. Bland annat har Coop på Slätten två gånger om fått en ruta till butiken krossad nattetid.

LÄS MER:Tobaksstöld i matvarubutik

LÄS MER:Tjuvar slog till mot Coop och Ica under samma natt

– Förhoppningsvis blir vi inte drabbade på ett tag nu. Nån gång har vi väl haft folk som kastat brunnslock genom rutorna för att ta sig in men de här måste ha varit proffs. Eller någon form av liga, det är jag helt övertygad om, säger Elisabet och fortsätter:

ANNONS

– Det känns inte roligt att de har varit här och vetskapen att de har varit inne i lokalen. Men en eloge till polisen som har varit jättegulliga och som hade tekniker på plats så snabbt. Sen har vi goa kunder och anställda som stöttar oss med.

ANNONS