Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inbrott på äldreboende – tog sig in till sovande kvinna

Personal ertappade okända män i den äldre kvinnans rum.

Vid tvåtiden natten till onsdag upptäckte personal på äldreboendet Furugården i Ullared hur två okända män befann sig i rummet till en kvinnlig vårdtagare i 80-årsåldern. Kvinnan låg och sov vid händelsen och när männen insåg att de blivit ertappade försvann de snabbt ut genom ett fönster. Polisen kallades till boendet och var där omkring kvart över två.

– Från området nedanför fönstret har vi försökt att spåra med hundpatrull, men i nuläget har vi inte någon gripen. Vi har lite andra uppgifter att gå på nu och sedan får vi se vad det leder till, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst. 

Det är än så länge oklart om något stulits ur rummet.

– Äldre personer har en större benägenhet att ha värdesaker som kontanter och smycken i sin närhet. De som väljer ut att göra så här mot äldre vet också att de inte kommer att möta något motstånd, förutom möjligen av personalen, säger Stefan Gustafsson. 

En polisanmälan om grov stöld genom inbrott upprättades. 

Det aktuella rummet ligger på första våningen och gärningsmännen hade tagit sig in genom ett fönster. Enligt verksamhetschef Maria Jönsson verkar det inte som att tjuvarna fick något med sig.

– Inte vad vi kan se, men vi får ta kontakt med de anhöriga, säger hon.

Furugården har två personal i tjänst nattetid.

– Vi har ett larmsystem med larm i lägenheterna och personalen var där väldigt snabbt.

Vad har ni för rutiner i sådana här fall?
– Om man upptäcker att det är någon som gör åverkan eller är hotfull ska man backa och larma polis. Det hela gick väldigt, väldigt fort och personalen skötte sig exemplariskt.

Hur har den drabbade kvinnan tagit det här?
– Hon är lugn och vi uppfattar det som att hon inte har påverkats av det som hänt, säger Maria Jönsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här