Inbrott i livsmedelsbutik i Falkenberg

Falkenberg Orient livsmedel i den gamla Coop-byggnaden på Klockaregatan drabbades av inbrott under natten till tisdagen.

ANNONS
|

Det var på tisdagsmorgonen som Nour Belal upptäckte att hennes butik haft inbrott. Okända gärningsmän hade krossat en större ruta och tagit sig in i butiken.

– Jag kom hit och såg att glaset var sönder och sen hade de rotat runt i butiken. De tog cigaretter, snus, dricka och lite växel ur kassan, säger Nour Belal.

Butiken har övervakningskamera men datorn som spelar in tog gärningsmännen med sig. En polisanmälan gjordes men av polisen fick Nour rådet att städa upp och öppna butiken som vanligt.

– Det tyckte jag var väldigt märkligt av polisen. Att de inte ens var här och kollade. De frågade bara om vi såg några blodspår men det gjorde vi inte. Då sa de bara åt oss att städa och sen öppna som vanligt, säger Nour Belal.

ANNONS

Men butiken kunde hålla öppet som vanligt på tisdagen och rutan som krossades har temporärt lagats. Nour Belal säger att tjuvarna kom över cirka 20 limpor cigaretter och 10 stockar snus.

Hanna Arnell är förundersökningsledare på polisen i Falkenberg och kan inte detaljerna kring just det här inbrottet, men förklarar varför polisen inte alltid gör en brottsplatsundersökning efter ett inbrott.

– Det beror på vad det finns för spår, hur stort godsvärde det rör sig om och om det finns en övervakningsfilm. Ofta handlar det om att vi väldigt sällan hittar spår när det bara är en krossad ruta. Ibland görs bedömningen att vi inte ska lägga den resursen, även om jag förstår att målsägarna som drabbas tycker det är tråkigt, säger hon.

LÄS MER:Åter mataffär i gamla Coop-huset

LÄS MER:Stormarknaden som blev ett ödehus

ANNONS