Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Idrottens dag kommer till Falkenberg

Idrottsföreningarna i Falkenberg har plats för alla. Oavsett vem du är kan du hitta aktiviteter som gör gott för både kropp och själ – och du hittar dem på Idrottens dag.

Den 22 september bjuds alla falkenbergare in till Kristineslätt, fritidsområdet på Vallarna och Falkenbergs IP, där föreningar visar upp sin verksamhet och alla som vill får prova på. Ett 20-tal föreningar har redan hunnit anmäla sig. Motorsport, friidrott, orientering, bowling, brottning, konståkning, golf, fotboll, badminton och tennis är några av de idrotter som deltar. Utöver aktiviteterna finns föreläsningar och matnyttig information om hälsa, träning och idrottsrörelsens inkluderande kraft.

− Idrottens dag är en rolig dag full av idrottsaktiviteter för barn, unga och vuxna. Vi vill att dagen ska inspirera till rörelseglädje och samtidigt föra det viktiga samtalet om hur idrotten ska utvecklas för att fortsätta engagera lika många människor även i framtiden, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef vid Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, som arrangerar evenemanget tillsammans med Falkenbergs kommun.

− Föreningslivet är en mycket viktig pusselbit för social hållbarhet, attraktion och tillväxt i kommunen. Det känns väldigt roligt att Falkenberg får vara platsen för Idrottens dag i Halland, säger Erika Svensson, Ungdomschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Nyligen togs en lagbild av det större slaget på Kristineslätt. Iförda lagtröjor, med klubbor, klot, flaggor, rack och bågar samlades medlemmar från Falkenbergs idrottsföreningar för att gemensamt bjuda in till Idrottens dag. Utöver bågarna som bars av medlemmar från Falkenbergs Bågskytteklubb återfanns bågar i form av Racerunner-cyklar tillhörande Falkenbergs Handikappidrott. Cyklar som ger stöd och möjlighet att springa även för dem som har svårt att gå.

Föreningen Falken Petanque boule bor granne med skateparken och discgolfen − spontanidrotter som lockar många. Bouleklubben vill visa att även deras idrott passar alla åldrar.

− Det här med pensionärssport är en stämpel som boulen har haft men jag tror att den är på väg bort. På tävlingarna ser vi många ungdomar och vi hoppas kunna locka fler ungdomar till föreningen, säger Gunne Haraldsson.

Även om medelåldern i Falken Petanque är 70 plus i dag finns det goda möjligheter att föryngra tror Inga-Lill Käki. Det är nämligen lätt att fastna för kloten och allt runtomkring.

− Boulen är en otroligt social sport och vi vet att föreningen är viktigt för många, konstaterar Inga-Lill.

Idrottens dag genomförs på 31 platser i landet i höst och är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, i enlighet med idrottsrörelsens strategi2025.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här