Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ica Vessigebro satsar på semla med marängsviss

Den innehåller med andra ord nutella, grädde, skivad banan, florsocker och maränger. — Den är väldigt söt och god, säger Elin Persson, delägare till Ica Vessigebro.

Det var P4 Halland som var först med att uppmärksamma årets nykomling till semla. 

I andra delar av Sverige har också falukorvssemlan väckt stor uppmärksamhet. Varianten görs på vetedeg med röd karamellfärg och mandelmassa i skivor.

Därefter blandas vaniljkräm och grädde med gul karamellfärg - som ska se ut som potatismos.

— Vi skaffade en jäsugn för att kunna göra semlor. Jag tycker heller inte om mandelmassa, så vi ville göra andra varianter från den klassiska semlan. En kollega hade de här smakerna förra året så då körde vi på det, säger Elin Persson, delägare till butiken i Vessigebro.

Hur smakar den?

— Den är väldigt söt och god, den smakar som marängsviss. Den traditionella semlan finns också, men vi ville bredda oss och ha fler smaker så det passar alla.

LÄS MER: http://www.hn.se/nyheter/falkenberg/semlans-pris-%C3%A4r-en-rysare-1.4996744

Numera är det inte enbart på fettisdagen den 13 februari som semlorna äta. De börjar säljas redan vid trettondagen och det senaste åren har flera olika varianter på semlor syns till.

Tidigare har fettisdagen varit inledningen på en tredagars fest, då man åt upp sig inför den 40 dagar långa fastan som inleddes dagen efter fettisdagen.

Fettisdagen är inte den enda fastlagsdagen, utan en av tre på raken för att bunkra upp inför fastan.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här