Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

I väntan på sommarvärmen

Skrea strand ekar tom såhär en vecka in i julimånad. Hallands Nyheter träffade några tappra semesterfirare som inte låter sig stoppas av det ostabila semestervädret.

Musiken ekar från Falkenberg Strandbad, men sandstrandens norra del är öde denna juliförmiddag. Utanför en glasskiosk sitter familjen Winström-Hultman. Som de enda gästerna är det gott om plats.
– Det är lite halvtomt på campingen, men det är jätteskönt när det är lugnt och lite folk, säger Sanna Hultmark. 
– När vi var här för tre år sedan var gågatan full av människor, säger Hannu Winström.


Elvis Berisa äger kiosken tillsammans med en kollega, och berättar att han tycker sommaren liknar den i fjol. Det vill säga – segstartad.
– Det har inte varit mycket folk den här veckan. Vi får verkligen hoppas att det blir bättre, säger han.


I Röda Korsstugan längre söderut på stranden arbetar Eva-Marie Axelsson och servar badgästerna med första hjälpen. Det kan vara allt från att någon har skurit sig på en snäcka till att lindra svedan efter mötet med en brännmanet. Det är ingen vidare anstormning till stugan i dag.
– Värmen har inte riktigt kommit än, och det har varit väldigt blåsigt. Vi hade lite att göra i går, då var det någon som har skurit sig – men hur mycket det är att göra styrs av vädret.
Hon fortsätter:
– Det brukar vara mer folk, men vädret rår man ju inte för, säger Eva-Marie Axelsson.


En ensam förälder gungar ett barn i en gunga. En bit bort skymtas den första stora samlingen med människor, barn och vuxna som är mitt inne i en volleybollturnering.  


Kusinerna Märta Sundström, Falkenberg, och Tyra Tivemark, Kumla, har badat i havet flera gånger i år. Nu pausar de en stund på lekplatsen utmed Klittervägen. De tycker att det har varit ett bra sommarlov hittills, men de hoppas på mer.
– Jag önskar att det kommer bli fler soliga dagar, säger Tyra Tivemark. 
– Och att vi ska få träffas och leka mer! flikar Märta Sundström in.


Några som tar vara på dagen och firar stort är Gull och Jan Nilsson från Onsala. De är i Falkenberg tillsammans med goda vänner och firar födelsedag, bröllopsdag och namnsdag. 
– Vi äter och dricker gott. Häromdagen var vi på Vallarna och i dag går vi på spa och badar, säger Gull Nilsson.
Hur är det att bada i detta väder?
– Här är alldeles underbart, vädret är perfekt. Man får vara lite positiv! säger Gull Nilsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här