Hon blir årets falkenbergare

På den stora matmässan i Göteborg i helgen fick Lisa Lemke frågan från en kund om hon någonsin prisats av Falkenberg. Då blev svaret nej.

ANNONS
|

Nu är det annorlunda. På den välbesökta näringslivsdagen fick Lisa Lemke ta emot utmärkelsen årets falkenbergare.

– Jag är så tacksam, utbrast en rörd Lisa Lemke som till långa, stående ovationer fick ta emot ett diplom och en check på 10 000 kronor av vd:n för Falkenbergs sparbank, Göran Bengtsson och Anneli Andelén för Företagarna.

Läs mer:HN rapporterar från Näringslivsdagen

Juryns motivering handlade om att årets falkenbergare är en engagerad person som ger avtryck och bidrar till ett dynamiskt Falkenberg.

– Det är enormt roligt att jag fick utmärkelsen. Det finns så många andra som är värda detta så jag är så förvånad och lycklig över att just jag fick den.

ANNONS

Lisa Lemke som varit falkenbergare i cirka tio år berättade att hennes första tanke när hon slog sig ner här var ”hur snabbt ska jag inte flytta härifrån?”. Men snart förändrades hennes känsla för den nya hemkommunen och i dag är hon med i alla sammanhang som har med mat att göra.

– Vi är så sjukt bra på att samarbeta här, sa Lisa Lemke som en förklaring till varför Falkenberg tar allt större plats på matkartan.

Lisa Lemke driver en restaurang tillsammans med sin man i ett före detta hönshus som tillhör det som en gång i tiden var prästbostad i Skrea. Hon deltar i flera projekt med andra i branschen, hon lagar ofta mat i tv och hon är författare.

– Jag säljer faktiskt fler böcker i USA än är i Sverige. Vi har slagit ihop två av mina böcker till en och den ska snart släppas i USA.

Lisa Lemkes andra föräldraledighet lider mot sitt slut och det kliar i fingrarna på henne att få sätta igång med flera nya projekt.

– Det jag ser fram emot mest är Falkenbergs matdagar. Det ska bli så roligt att dra igång dem igen.

ANNONS

Hennes recept på framgång är att omge sig med människor som ger energi.

– Då kanske inte varje dag ären dans på rosor, men om man jobbar med hjärtat, är äkta hela tiden och tar kundens perspektiv på vissa saker, då blir det bra.

Vad betyder utmärkelsen årets falkenbergare för dig?

– Personligen betyder jättemycket. Det är en ynnest att få jobba med Falkenberg och jobba med något som man är så stolt över. Får jag bara fortsätta jobba med det jag gör så är jag världens lyckligaste människa.

Utmärkelsen årets falkenbergare delades ut för fjärde gången. Förra året blev pristagaren teaterregissören Kålle Gunnarsson, årets dessförinnan blev Jill Wegerup uppmärksammad för sitt arbete med Pride och första året gick utmärkelsen till Lars-EricNilsson, ordförande för Falkenbergs FF.

Läs också:

Lokalt och globalt ska blandas i backen

Lisa driver pizzeria i prästgården

Fakta: Tidigare vinnare

De här har blivit utsedda till årets falkenbergare tidigare år:

2015: Kålle Gunnarsson

2014: Jill Wegerup

2013: Lars-Eric Nilsson

2001: Annika Andersson

2000: Peter Karlsson

1999: Per-Arne Korshag

1998: Bo Persson

1997: Jan E Forsberg

1994: Per-Anders Lorick

1993: Pär Zetterberg

Priset låg alltså nere i många år på grund av klent intresse innan det återupptogs 2013.

ANNONS