Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

"Hon är ödmjuk och mänsklig"

Näringslivsröster om Wernerssons besked.

När Henrik Olsson, centrumutvecklare, nåddes av beskedet var hans spontana tanke att det är en förlust för Falkenberg. 

– Men jag är ändå glad att en så professionell och ödmjuk person vill gå vidare till en större position. Hon har bidragit till en enkel och icke-elitistisk attityd i kommunen. 

Han illustrerar det med ett särskilt minne från när han började i kommunen: 

– Då såg att hon hade lagt upp en bild på Facebook med "nu äter vi pizza" och så åt hon direkt ur kartongen. Då tänkte jag att det sätter nivån lite, att kommunen genomsyras av en trygg folklighet som är nära invånarna. Det är enkelt och mänskligt, säger han. 

Karin Torstensson är landsbygdsutvecklare i kommunen och hon trycker på det goda samarbetet som hon har haft med Wernersson. 

– Hon är en kvinna som brinner för landsbygden, precis som jag. Så det är klart att det är synd för oss. Hon har väldigt mycket erfarenhet och bra kontakter. Samtidigt är det kul för henne att hon vill ta sig vidare, säger hon. 

För Falkenberg FF:s ordförande Lars-Eric Nilsson kom nyheten som en överraskning: 

– Jag har inte hunnit tänka till om det, men det är tråkigt. Hon har varit på posten ett bra tag och det fungerar bra för vår del. Det är synd att hon tycker att det är bättre med riksdagspolitiken än men kommunpolitiken, men det är väl bara att önska henne lycka till. 

Även Pelle Ahlström, styrelseledamot i Falkenbergs Innerstadsförening och delägare av Hermans, tycker att dialogen med kommunen fungerat bra med Mari-Louise Wernersson i spetsen. 

– Min första tanke är att det är lite tråkigt. Vi har en bra dialog i dag. Samtidigt kan jag säga att hon nog gör helt rätt när hon försöker ta ett steg framåt och utåt till riksdagspolitiken. Det tror jag att hon kommer att klara galant, säger han. 

Tidigare Gekåschefen Boris Lennerhov som numera är ordförande (M) för Falkenbergs Stadshus AB tycker så här om Wernerssons avhopp. 
– Jag har alltid uppfattat att hon har ett brinnande engagemang för kommunen, och att hon väl har skött kontakterna med näringslivet. Sedan har hon ju haft den inte alldeles avundsvärda uppgiften att hålla ihop en styrande fempartikonstellation.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här