Heta artister lockade till festival

Vädret, musiken, stämningen. Allt var upplagt för succé när Sommarfestivalen slog upp portarna vid Klitterbadet.

ANNONS
|

Ungdomar vet vad ungdomar vill ha. När Sommarfestivalen drog igång redan tidigt på torsdagseftermiddagen fanns något för alla – många prova-på-aktiviteter, en öppen scen för de modiga, en graffittivägg och en hel del plats att bara hänga på för att träffa sina kompisar innan sommaren drar igång på allvar.

De senaste åren har kommunen bjudit sommarlediga skolungdomar på en drogfri festkväll under namnet White Party. När det stod klart att det konceptet inte skulle upprepas tog ungdomarna saken i egna händer.

– När de sa att det inte skulle bli något White Party i år så bestämde vi oss för att köra det här. Det har gått bra och inte varit överdrivet mycket jobb. Nu hoppas jag bara att det blir en bra och mysig kväll, sa Aurora Willbrink, en av de fem-sex ungdomar som jobbat för att kvällen ska bli av.

ANNONS

Konceptet innebär även en nystart för kultur- och fritidsförvaltningen som sponsrar satsningen. Från och med i år är målgruppen breddad till ungdomar ända upp till 20 år.

– Det blir lite av en kick off för det nya arbetet, berättar fritidsledaren Jörgen Sonemalm.

Redan vid 19-tiden låg en spänd förväntan i luften. Även om den tidiga kvällen bjöld på tunga namn som Willman, Chayenne och John Soul så var kvällens huvudattraktion utan tvekan Dani M.

– Det är kul. Det är inte så många stora event i Falkenberg. Han är en grym artist, sa Gloria Nelson.

En av flera som passade på att få lite tid i rampljuset innan dess var Agnesa Ahmetaj som fattade micken och klev upp på scenen som var öppen för alla innan kvällens artistprogram tog vid.

– Det var lite nervöst men jag går nog upp igen, sa hon efter att ha levererat en fin version av Zara Larssons Don't let me be yours som rev ner applåder.

Lite extra nervösa över hur kvällen skulle gå var grabbarna Gabriel Wien och Hampus Johansson som också ingick i arrangörsstaben.

– Det har varit mycket stress och pushande men vill man att något ska hända så får man ta tag i det, säger Gabriel Wien, som under namnet DJ Dizo även stod bakom en av programpunkterna.

ANNONS

– Vi hoppas på mycket folk och kärlek. Att det blir en rolig kväll helt enkelt, sa Hampus Johansson.

ANNONS